Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Τον λογαριασμό της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα τον πληρώσουμε όλοι

"Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού έδινε τη δυνατότητα να αποδώσουμε κοινωνικό μέρισμα και το 2019. Η ΝΔ το ακύρωσε", δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην Kontra News.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "απλά δεν τους ενδιαφέρει η ενίσχυση των πολλών" και πως "τον λογαριασμό της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα τον πληρώσουμε όλοι". Αναφερθείς στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως "μνημονιακότερο του μνημονίου".

Για το θέμα της Novartis, ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για "προσπάθεια αντιπερισπασμού από το πραγματικό σκάνδαλο Novartis", εκ μέρους της Ν.Δ., καθώς και για "προσπάθεια εκδίκησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών της οποίας άρχισε να διερευνάται από τη δικαιοσύνη το σκάνδαλο αυτό".

Σχολιάζει πως "η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να συσταθεί προανακριτική επιτροπή μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο αποδεικνύει ότι ο ίδιος εξαπατούσε τους πολίτες όταν κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα ως "σκευωρό" καθώς και ότι οι ίδιες κατηγορίες των κ.κ. Σαμαρά - Βενιζέλου δεν είναι παρά συκοφαντίες". Τονίζει επίσης ότι αυτό αποδεικνύει και ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την πολιτική γενναιότητα να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες για το πραγματικό σκάνδαλο Novartis".

Ασκεί κριτική στη ΝΔ και για την αναπτυξιακή πολιτική της, χαρακτηρίζοντάς τη "συνταγή καταστροφής". Στον αντίποδα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις επενδύσεις", "εκτόξευση των Ξένων 'Αμεσων Επενδύσεων στο 2% του ΑΕΠ, πρωτιά στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ”.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις