Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Τάξη και θεαματικότητα" στα Εξάρχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τάξη και θεαματικότητα" στα Εξάρχεια

Έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά δίνει η κυβέρνηση στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Μάχη της καθημερινότητας” που έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και χθες το πρωί συνεργεία του δήμου με την παρουσία αστυνομικών απομάκρυναν το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων. Το κοντέινερ είχε τοποθετηθεί από συλλογικότητες της πλατείας για την αποθήκευση υλικού. Όμως, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το κοντέινερ βρέθηκε άδειο.

Η επιχείρηση έγινε χθες το πρωί με σκοπό την “απελευθέρωση” του “παράνομα” κατειλημμένου χώρου στην πλατεία Εξαρχείων, όπως ενημερώνουν από τον Δήμο Αθηναίων. Την ευκαιρία άδραξε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος, δίνοντας υψηλή σημειολογία στην... απομάκρυνση του κοντέινερ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους και τις πλατείες. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων”.

Η “απελευθέρωση” του χώρου από το κοντέινερ συνοδεύτηκε από καθαρισμό και πλύσιμο της πλατείας. Εργάτες της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού αντικατέστησαν τις χαλασμένες λάμπες επί της πλατείας και πέριξ αυτής, ενώ εργάτες της Διεύθυνσης Πρασίνου επιμελήθηκαν τα παρτέρια που εδώ και χρόνια ήταν απεριποίητα. “Συνεχίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη”, σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. Αντίστοιχες δράσεις είχαν γίνει προ ημερών στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δημάρχου Αθηναίων, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε 129 γειτονιές της πρωτεύουσας.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL