Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Υπηκοότητα με 2 εκατ. και δώρο η εθνική συνείδηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Υπηκοότητα με 2 εκατ. και δώρο η εθνική συνείδηση

Όπως και να το δεις, είναι προβληματικό το σκεπτικό της Νέας Δημοκρατίας, που ως αντιπολίτευση καταψήφισε τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν, πήγαν σχολείο και κοινωνικοποιήθηκαν στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή κοστολογεί με δύο εκατομμύρια την ιθαγένεια σε όποιον σκέφτεται να αγοράσει ένα σπίτι σε κάποιο νησί του Αιγαίου για παράδειγμα.

Όπως και να το δεις, είναι ολίγον προβληματικό για μια κυβέρνηση που ομνύει στο όνομα της «εθνικής συνείδησης» να πουλάει την ελληνική ιθαγένεια μέσω real estate. Όπως και να το δεις, βρε αδερφέ, είναι λιγάκι προβληματικό να βλέπεις αυτούς που όποτε βρουν ευκαιρία κραυγάζουν απαξιωτικά στους μετανάστες συμπολίτες μας πως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι» να δίνουν αντιπαροχή την ιθαγένεια ευτελίζοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την έννοια του πολίτη αυτής της χώρας.

Και άντε τώρα ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, που ανέλαβε να προστατεύει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από Ανατολή και Αφρική, να βλέπει την ελληνική κυβέρνηση να μπάζει από την πίσω πόρτα στη Γηραιά Ήπειρο φραγκάτους Ασιάτες και Ανατολίτες κροίσους ανταλλάσσοντας την ελληνική υπηκοότητα έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και αποδεικνύοντας πως όλα τελικά έχουν την τιμή τους. Γιατί τελικά γι’ αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι τιμή για κάποιον να αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, αλλά θέμα τιμής, και μάλιστα κοστολογημένης με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Όπως διαβάζουμε, κάτι αντίστοιχο με αυτό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να εφαρμόσει έχει νομοθετηθεί ήδη στη Μάλτα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο και έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» που στη χώρα μας θεσπίστηκε το 2013 και προέβλεπε τη χορήγηση όχι υπηκοότητας, αλλά πενταετούς άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που αποκτούσαν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" να αντικαταστήσει τη «χρυσή βίζα» της κυβέρνησης Σαμαρά με εξαγορά της ελληνικής υπηκοότητας από μεσιτικά γραφεία σε ειδική προσφορά με δώρο μια «εθνική συνείδηση» από το γραφείο της κυρίας Κεραμέως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL