Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρεις αλήθειες - απάντηση για τους μετακλητούς απέναντι στις «αλχημείες» Μητσοτάκη (Video)

Καταπέλτης ήταν για τους μετακλητούς και τις προσλήψεις στο Δημόσιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που απάντησε στο ΣΚΑΙ με συγκεκριμένα στοιχεία στην επιχείρηση λάσπης της Ν.Δ. και των φιλικών της μιντιακών συγκροτημάτων.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε 53 μετακλητούς στο γραφείο μου ενώ εγώ 12»

Ειδικότερα εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει με τους μετακλητούς απάντησε:

Σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταγράφονταν οι μετακλητοί, αλλά αποσπασματικά, η πρώτη καταγραφή μετακλητών στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους θεσμούς διότι έπρεπε να είναι πλήρης η καταγραφή. Έτσι τότε φάνηκε ότι αυξάνει ο αριθμός αλλά είναι πλασματικό.

Αλήθεια 1η:

«Στο γραφείο μου ως υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης είχα 12 μετακλητούς ο κ. Μητσοτάκης το 2014 στη θέση μου είχε 53 μετακλητούς που δεν καταγράφονταν.

Αλήθεια 2η:

Αλχημεία στα στοιχεία από τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος στα στοιχεία που παρουσίασε έχει συνυπολογίσει μετακλητούς και αποσπασμένους που οι αποσπασμένοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα για το Μαξίμου έχει συνυπολογίσει και τους μόνιμους υπαλλήλους του Μαξίμου.

Αλήθεια 3η:

Βάση του νόμου που έφερε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή είναι 450 υπάλληλοι στην προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρούσα κυβέρνηση εκ των οποίων οι 120 είναι μετακλητοί.

Αντί να γίνεται μία αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ας μιλήσουμε για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου.

Έχουν κοπεί από όλα τα άλλα υπουργεία είπε η κ. Κοραή στη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου επιπλήττοντας την κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι «κάνει λάθος» διότι δεν κόπηκε κανένας υπάλληλος από πουθενά.

Για τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και την παραπληροφόρηση του κ. Μητσοτάκη

Από 1.1.19 εφαρμόζεται ο κανόνας 1:1 και φέραμε τον πολυετή προγραμματισμό για τις προσλήψεις στο Δημόσιο τον οποίο ψήφισε και η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση.

«Με βάση το 1:1 υπήρχε ένα κονδύλι σε κάθε δημοσιονομικό έτος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που αντιστοιχεί σε 10.000. Εμείς είχαμε πει 15.000 την τριετία στην παιδεία και ξεκινήσαμε με τις προσλήψεις 4.500 στην ειδική αγωγή εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό και για αυτό τις διατηρεί ο Μητσοτάκης παρόλο που έχει καθυστερήσει συν 10.500 για το 2020 και 2021 βάση του 1:1. Ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν δέχεται τον κανόνα 1:1 δεν δέχεται ότι υπάρχει η αντίστοιχη δέσμευση στους δύο προϋπολογισμούς του 2020 και 2021» εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν βάζει κανόνα» και παραπληροφορεί.

"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που όσα εξήγγειλε πέρσι στην ΔΕΘ τα έκανε πράξη"

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ πέρσι τα υλοποίησε κιόλας σχολίασε η κ. Ξενογιαννακοπούλου ενώ μίλησε για μια ισχυρή, θεσμική και προγραμματική αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει φανεί ήδη από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Ν.Δ. διότι ακόμα και εκεί που διαφωνεί καταθέτει προτάσεις που βελτιώνουν τα νομοσχέδια» είπε η τ. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ο κ. Τσίπρας είχε περιγράψει στην περσινή ΔΕΘ έναν οδικό χάρτη που υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις: η πρώτη ως τα Χριστούγεννα που είχαν ψηφιστεί όλα τα μέτρα της ΔΕΘ, η δεύτερη το Γενάρη του 2019 που είχαν ψηφιστεί όλα τα εργασιακά με την αύξηση του κατώτατου, την κατάργηση του υποκατώτατου και τις Συλλογικές Συμβάσεις και η τρίτη φάση ήταν την Άνοιξη στο Ζάππειο, που απλώς έτυχε να επιταχυνθούν οι εκλογές δεν ήταν καθόλου προεκλογικές παροχές αλλά η 13η σύνταξη θα δινόταν κάθε Μάιο.» εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις