Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πίσω ολοταχώς στο 2014 - Άδ. Γεωργιάδης: Έχουμε μνημόνιο και έρχονται μέτρα (Video)

Για τον Γεωργιάδη δεν πέρασε ούτε μια μέρα από το μνημόνιο, είμαστε στο 2014 και έρχονται μέτρα... ή όπως είπε επί λέξει "μεταρρυθμίσεις".

Ενόχλησε το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και επιτέθηκε τόσο στην ΑΥΓΗ όσο και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο ΣΚΑΙ.

Πέρα από τις γραφικότητες όμως και τους λαϊκισμούς που ανακυκλώθηκαν γιατί όταν δεν μπορείς να πλήξεις τον αντίπαλο με επιχειρήματα, πετάς ένα «κότερο» και καθάρισες. Το θλιβερό είναι ότι ενόχλησε ακόμα και η «χλιδάτη» λίμνη Κόμο όπου γινόταν το συνέδριο Αμπροσέττι λες και την επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για τόπο συνάντησης των προσωπικότητων διεθνούς φήμης.

Η ουσία όμως είναι αλλού: Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι έχουμε μνημόνιο γιατί θα έρθει η «τρόικα» όπως είπε και αποκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης θα πάρει «μέτρα». «Μεταρρυθμίσεις αντί υποτίθεται για φόρους» όπως ανέφερε εξηγώντας τη διαφορά πολιτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

"Κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα, όχι ο Τσίπρας αλλά το μνημόνιο. Το μνημόνιο του Τσίπρα είχε ουσιώδη διαφορά από το μνημόνιο του Σαμαρά. Το μνημόνιο του Σαμαρά έκανε μεταρρυθμίσεις έναντι μειώσεις φόρων. Το μνημόνιο του Τσίπρα έβγαζε έξω τις μεταρρυθμίσεις και αύξανε τους φόρους" και παρουσίασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως απόλυτη συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μα δεν έχουμε μνημόνιο αντέτεινε η δημοσιογράφος και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

"Εμένα δεν μ'αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Μπορεί να μην έχουμε μνημόνιο, αλλά θα έρθει σε λίγο η τρόικα να μας ελέγξει και είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Τι έκανε ο Τσίπρας; Έβγαλε μεταρρυθμίσεις και αύξησε τους φόρους. Τι κάνει ο Μητσοτάκης; Βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους." ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Tι κάνει ο Μητσοτάκης; Προτείναμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα ψηφίσουμε μεταξύ αυτών και το δικό μου νομοσχέδιο" και επανέλαβε "ο Μητσοτάκης βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους. Αυτό είναι πολιτική επιλογή, απόφαση κυβερνητική".

Μόνο η Ν.Δ. δεν θέλει να πιστέψει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια γιατί θα πρέπει να αποδεχθεί τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης στην οικονομία και κυρίως την έξοδο από το μνημόνιο και την έλλειψη δημοσιονομικών μέτρων κάτι που προφανώς δεν εξυπηρετεί καθόλου το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της και το "μνημονιακό" όραμά της για τη χώρα.

Όσα προεκλογικά έκρυβαν αποκαλύπτονται ένα προς ένα... Συνεχίζουν ακριβώς από εκεί που άφησαν την αποτυχημένη πολιτική τους. Δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο... και τώρα θέλουν να την ξαναβάλουν γιατί πολιτική τους είναι η μόνιμη λιτότητα για την κοινωνική πλειοψηφία.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις