Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα επίχειρα της ρητορικής Όρμπαν

  Προχθές η Ν.Δ. διέγραψε το στέλεχός της Θεόδωρο Γιάνναρο ύστερα από τον θόρυβο που ξεσήκωσε ανάρτησή του στο Τουίτερ, με την οποία αποκαλούσε έναν πρόσφυγα "πίθηκο". Αν μπεί κανείς στον λογαριασμό...

Προχθές η Ν.Δ. διέγραψε το στέλεχός της Θεόδωρο Γιάνναρο ύστερα από τον θόρυβο που ξεσήκωσε ανάρτησή του στο Τουίτερ, με την οποία αποκαλούσε έναν πρόσφυγα "πίθηκο".

Αν μπεί κανείς στον λογαριασμό του κ. Γιάνναρου θα δει δεκάδες νεοδημοκράτες να τον συγχαίρουν γι αυτά που είπε και να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ενώ αν μπει κανείς στον λογαριασμό της Ν.Δ., κάτω από το σχετικό τουίτ θα δει δεκάδες εξαγριωμένους νεοδημοκράτες να κατηγορούν την κυβέρνηση ως "φίλη των λάθρο", που "συνεχίζει το έργο των μαδούρων", που "διευκολύνει τους λαθρεποίκους", και άλλα του αυτού ήθους και ύφους.

Προχθές επίσης οκτώ δήμαρχοι περιοχών που επηρεάζονται από το προσφυγικό και που οι ίδιοι πρόσκεινται στη Ν.Δ. υπέγραψαν κείμενο επτά θέσεων με το οποίο αντιτίθενται πρακτικά σε κάθε κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύτηκε επί τέσσερα χρόνια με θέσεις και ρητορική Όρμπαν, υιοθετώντας κάθε αρρωστημένη θεωρία συνωμοσίας για το προσφυγικό, και καλλιέργησε ένα κλίμα στον κόσμο της που τώρα το βρίσκει μπροστά της.

Γιώργος Κυρίτσης

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο