Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
"Ανεξάρτητες" αρχές; Χα χα..
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανεξάρτητες" αρχές; Χα χα..

Την υπεράσπιση αυτής της απροκάλυπτης ενέργειας, η οποία καταργεί πλήρως κάθε λογική ανεξάρτητης αρχής, την ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης με το επιχείρημα «η Θάνου είναι Συριζαία». Πέραν του ότι η Β. Θάνου ήταν προηγουμένως άμισθη σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα για θέματα Δικαιοσύνης, δεν είχαν κάτι άλλο να της καταλογίσουν.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε αυτή την επιθετική παρέμβαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα εφαρμοστούν οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού στην περίπτωση ενός φιλικού προς αυτήν επιχειρηματία που μονοπωλεί τη διανομή του Τύπου. Απομάκρυνε δηλαδή τη Β. Θάνου όχι γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, αλλά επειδή φοβήθηκε ότι θα την κάνει σωστά.

Η ευθεία παρέμβαση κυβέρνησης σε ανεξάρτητη αρχή είναι εντελώς αντίθετη με το σχετικό ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι επίσης μια ενέργεια παράνομη, αφού η απομάκρυνση της Β. Θάνου δρομολογήθηκε με νομοθετική ρύθμιση που εφαρμόστηκε αναδρομικά. Θα δούμε λοιπόν ποιος θα μιλήσει τελευταίος.

Εν τω μεταξύ οι άριστοι έσπευσαν να διορίσουν νέο επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μόνο με τις δικές τους ψήφους και χωρίς να επιδιώξουν τη συναίνεση κανενός άλλου.

Το εντυπωσιακό με την κυβέρνηση είναι η πεποίθησή της ότι, αν αρχίσει να ευνοεί σκανδαλωδώς τον Β. Μαρινάκη, αυτό θα την ωφελήσει πολιτικά σε κάτι. Εκτός αν νομίζουν ότι δεν θα το μάθει κανένας επειδή δεν θα το πει ο ΣΚΑΪ. Εδώ θα είμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL