Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Συνειδητή η απαξίωση της ΔΕΗ από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνειδητή η απαξίωση της ΔΕΗ από τη Ν.Δ.

Στο σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής ακόμα και μεταφοράς ηλεκτρισμού, αλλά και στην προδιαγεγραμμένη αύξηση των τιμολογίων αναφέρεται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας επιχείρησης σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην “Αυγή" της Κυριακής:

“Η ΔΕΗ ασφαλώς και σώζεται διότι ούτως ή άλλως η κυβέρνησή μας είχε εκπονήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης και ανάκαμψής της. Βεβαίως, επειδή αυτό σχετίζεται και με θέματα στρατηγικού αναπροσανατολισμού δεν θα μπορούσε ήδη να έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα. Αναφέρομαι σε επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ολοκλήρωση και επιτάχυνση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με τα νησιά, σε μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, επενδύσεις του ΔΕΔΔΗΕ στους έξυπνους μετρητές.

Αντίθετα, από την άλλη πλευρά επιχειρείται συνειδητά η απαξίωσή της με σκοπό σε πρώτη φάση να πουληθεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που αποτελεί και τη μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της ΔΕΗ. Προχωράει επίσης, απ’ ό,τι λέγεται, και στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου του ΑΔΜΗΕ, μια ενέργεια χωρίς καμία επίδραση στη ΔΕΗ, μιας και ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί μια απολύτως διαχωρισμένη εταιρεία και άλλο ένα φυσικό μονοπώλιο.

Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο, στην υπηρεσία συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Όσον αφορά την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, δυστυχώς θα είναι μια πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση είναι ειλημμένη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL