Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Πρωτοφανής μεθόδευση της Ν.Δ. στη Βουλή / Ζήτησαν από τους δικαστικούς "δηλώσεις νομιμοφροσύνης"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανής μεθόδευση της Ν.Δ. στη Βουλή / Ζήτησαν από τους δικαστικούς "δηλώσεις νομιμοφροσύνης"!

Τη νομιμοποίηση από τους κρινόμενους δικαστές της διαδικασίας που επέλεξε η κυβέρνηση και ακολούθησε η Βουλή για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης «απαίτησε» χθες η Ν.Δ. στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Αντιμετωπίζοντας οξύ πρόβλημα έμμεσης αμφισβήτησης των ακροάσεων για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση επεχείρησε να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την απουσία των δικαστικών - την Πέμπτη απουσίασαν οι τέσσερις από τους έξι προτεινόμενους για την προεδρία του Αρείου Πάγου και σήμερα οι τρεις από τους έξι προτεινόμενους για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κοινοβουλευτική πηγή παραδέχθηκε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που προσήλθαν χθες κλήθηκαν να αξιολογήσουν αν συμφωνούν με την επανέναρξη της διαδικασίας για την ηγεσία του Αρείου Πάγου! Ρώτησαν δηλαδή αυτούς που συμμετέχουν αν συμφωνούν με τη συμμετοχή τους! Η απάντηση των δικαστικών, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ήταν πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική, στον βαθμό που η δεύτερη εμπλέκεται στη διαδικασία. Ακόμη πρόσθεσαν ότι έχουν άριστες σχέσεις με τις δικαστικούς λειτουργούς Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, οι οποίες είχαν προταθεί κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι και χθες και την Πέμπτη οι συμμετέχοντες δικαστικοί (από τους δώδεκα προσήλθαν μόλις οι πέντε...) δήλωσαν ικανοποίηση επειδή, όπως είπαν, στις προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση προς τη Βουλή υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα.

Ποιοι προκρίθηκαν

Για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε προτίμηση με ψηφοφορία για έξι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τους Δημήτρη Δασούλα, Βασίλειο Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτη Καραγιάννη. Προκρίθηκαν οι Βασίλειος Πλιώτας (14 ψήφοι), Χαράλαμπος Βουρλιώτης (7 ψήφοι) και Δημήτρης Δασούλας (5 ψήφοι).

Δ. Τζανακόπουλος: "Αντιθεσμικές πρακτικές"

Και στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό δηλώνοντας σεβασμό στα πρόσωπα όλων των δικαστικών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συναινέσει στην προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαδικασίας για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μια προσπάθεια, μια επιχείρηση την οποία μεθοδεύει συστηματικά η κυβέρνηση της Ν.Δ.» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, και με πλήρη σεβασμό στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ψηφίσαμε πάλι λευκό, αναδεικνύοντας από τη μία μεριά τις αντιφάσεις της Ν.Δ. ως προς τις διακηρύξεις της ότι θα σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και από την άλλη τις αντιθεσμικές πρακτικές της».

Στ. Καλαφάτης: "Κανονικότητα"!

«Επιμένουμε στη θεσμική κανονικότητα. Προσηλωμένοι στον στόχο για την επαναφορά της θεσμικής τάξης στη χώρα. Προχωρήσαμε και υλοποιήσαμε με άρτιο τρόπο τη σχετική διαδικασία σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

Νέο κατεπείγον νομοσχέδιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ότι την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης και ότι θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η Ν.Δ. έχει καταθέσει πέντε νομοσχέδια και τα τρία τα περνά ως κατεπείγοντα!

Την Τρίτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Την Τρίτη προσέρχονται σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι προτεινόμενοι από την κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL