Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ό,τι αρνιόντουσαν χθες, εφιάλτης του σήμερα

Ακόμα ηχούν οι προεκλογικές ιαχές της Ν.Δ. στ' αυτιά μας να καταγγέλλουν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν ακόμα συμπληρωθούν δύο μήνες, τα υποτιθέμενα fake news έρχονται ως εφιάλτες του σήμερα.

Προεκλογικά έκρυβαν τα πραγματικά σχέδιά τους εις βάρος του κόσμου της εργασίας και όταν η "Αυγή" τα αποκάλυπτε με εκτενή ρεπορτάζ, εκείνοι πισωγύριζαν, άλλαζαν την κουβέντα.

Ο υφυπουργός Εργασίας δεν ήταν καθόλου φειδωλός στις πρόσφατες δηλώσεις του, όπου περιέγραψε με σαφήνεια το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν για τους πολίτες. Το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που μέχρι πρότινος αρνιόντουσαν.

Το ασφαλιστικό τριών πυλώνων, όπως αρέσκεται η Ν.Δ. να ονομάζει, και ψευδώς να ισχυρίζεται ότι ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με απλά λόγια σημαίνει: εκχώρηση της επικουρικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Μάλιστα, για να γίνει πιο κατανοητό, ανέφερε ότι γίνεται όπως με τα «αμοιβαία κεφάλαια», δηλαδή θα τζογάρουν τους κόπους των εργαζομένων για αμφίβολες αποδόσεις και ρίσκο.

Το παρουσίασε βέβαια μέσα στο χρυσωμένο συννεφάκι της δήθεν ελεύθερης επιλογής των εργαζομένων και της δήθεν διασφάλισης του ελέγχου από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι διαχωρίζεται η επικουρική ασφάλιση από το Δημόσιο κι αυτό το μόνο που σημαίνει είναι την άμεση μείωση στις συντάξεις και μια τρύπα 55 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό.

Εκτός αν θεωρούν ευρωπαϊκή χώρα τη Χιλή, αλλά κι εκεί ακόμα ο δικτάτορας Πινοσέτ φρόντισε να εξαιρέσει όσους τον στήριζαν, τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας…

Η Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της εργασίας ότι είναι κάτι θετικό γι' αυτούς. Το ότι ο λύκος δεν μπορεί να φυλάει τα πρόβατα, όμως, το ξέρουν όλοι... Εκτός από τον κ. Μηταράκη φυσικά.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις