Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Συνεδρίαση του Αλ. Τσίπρα με Π. Σκουρλέτη, Μ. Καλογήρου, Αλ. Χαρίτση / Τον οδικό χάρτη της ανασυγκρότησης συζήτησαν στην Κουμουνδούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδρίαση του Αλ. Τσίπρα με Π. Σκουρλέτη, Μ. Καλογήρου, Αλ. Χαρίτση / Τον οδικό χάρτη της ανασυγκρότησης συζήτησαν στην Κουμουνδούρου

Ο οδικός χάρτης για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η εγγραφή νέων μελών και οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν ενόψει της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν χθες στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας, ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Μ. Καλογήρου και ο εκπρόσωπος Τύπου Αλ. Χαρίτσης συζήτησαν για περισσότερες από 2,5 ώρες εφ' όλης της ύλης, σύμφωνα με πληροφορίες, επί της ουσίας και σε βάθος.

Χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκε από κοινού ο οδικός χάρτης με τα βασικά βήματα. Πρώτος σταθμός η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κληθεί να συζητήσει και να επικυρώσει τις αποφάσεις. Στη συνέχεια, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο στόχος που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας είναι εντός του Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Και φυσικά στο τέλος του Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να "σφραγίσει" τις αποφάσεις.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, ο ζωντανός διάλογος και οι διαφορετικές απόψεις αποτελούν τον πλούτο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο στόχος για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη αριστερή και προοδευτική παράταξη είναι κοινός και αδιαμφισβήτητος. Γι' αυτό τον λόγο, προσθέτει, αποτελεί κοινό τόπο πως το συνέδριο θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς -ο στόχος είναι ο Δεκέμβρης, αλλά πιθανότατα δεν... βγαίνει πριν τις αρχές του επόμενου έτους-, με όσμωση με την Προοδευτική Συμμαχία, ένα συνέδριο ανοιχτό σε όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το εγχείρημα και που θα υπερβαίνει τους υφιστάμενους μηχανισμούς.

Νέα μέλη και Νεολαία

Βέβαια κεντρικό στοίχημα είναι η ένταξη νέων μελών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό απασχόλησε για ώρα την χθεσινή σύσκεψη ενώ θα αποτελέσει κεντρική ατζέντα στις επερχόμενες εσωκομματικές διεργασίες και συζητήσεις. Ως εκ τούτου ένα από τα πρώτα βήματα θα είναι η καμπάνια εγγραφής νέων μελών σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερο βάρος στη νεολαία. Τόσο για την οργανωτική ανασυγκρότηση και ενίσχυση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και για την προσέγγιση των νέων, μια ηλικιακή κατηγορία που έδωσε ξεκάθαρη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζουν συνομιλητές του προέδρου, ο Αλ. Τσίπρας δίνει ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά επιδιώκοντας οι νέοι και οι νέες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την συζήτηση υπάρχουν πολλές προτάσεις σχετικά με την... "ψηφιοποίηση" διαδικασιών, όπως ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, φόρουμ, συνδιαμόρφωση θέσεων του κόμματος. Στόχος, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το κόμμα της νέας γενιάς. Εξάλλου δεν αποκλείεται φέτος να έχουμε ξανά φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, αφού πιθανότατα θα συμπέσει με την έναρξη της καμπάνιας.

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Τέλος, δεν έλειψε η συζήτηση σχετικά με τις συνεχιζόμενες και συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται ο Π. Σκουρλέτης από τα κυβερνητικά ΜΜΕ. Χθες το συντήρησαν τα "Νέα", αλλά και το σάιτ που... έσυρε τον χορό.

"Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος" σχολίαζαν οι ίδιες κομματικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL