Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Το "Andros Jet" θα συνδέσει σήμερα το νησί με την Αλεξανδρούπολη / Με Ρουμάνους bloggers σχεδιάζουν να τονώσουν τον τουρισμό της Σαμοθράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "Andros Jet" θα συνδέσει σήμερα το νησί με την Αλεξανδρούπολη / Με Ρουμάνους bloggers σχεδιάζουν να τονώσουν τον τουρισμό της Σαμοθράκης

Στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, την αδειοδότηση του κάμπινγκ και την αξιοποίηση του Ξενία εναποθέτει η κυβέρνηση την ενίσχυση του τουρισμού στη Σαμοθράκη, ο οποίος ετρώθη καίρια μετά το πρωτοφανές "αλαλούμ" της σύνδεσης του νησιού με την ενδοχώρα.

Όπως παραδέχθηκε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης Γιάννη Γλήνια και τον νέο δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο, η ζημιά είναι μεγάλη για το νησί και εστίασε στο πλέγμα δράσεων που θα "τρέξει" το υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε βοήθεια άμεσης ανακούφισης και μακρόχρονη στρατηγική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου (καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αδειοδότηση του κάμπινγκ και αξιοποίηση του Ξενία).

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, "πάμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σταθερότητα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις”. Ακόμη, υπάρχει ζήτημα με το Μουσείο Σαμοθράκης που για πέντε χρόνια παραμένει κλειστό. Η νέα δημοτική αρχή, όπως ανέφερε ο νέος δήμαρχος, θα κινηθεί άμεσα για το άνοιγμα των θυρών του Μουσείου.

Στο μεταξύ, η Seajets θα εκτελέσει και σήμερα με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο "Andros Jet" τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και αντίστροφα.

Σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, η Seajets θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Σχολιάζοντας η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κατερίνα Παπανάτσιου τις δηλώσεις του Χ. Θεοχάρη, τόνισε ότι η λαϊκίστικη λογική "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" φανερώνει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και κάλεσε την τελαυταία "να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει τα θέματα που προκύπτουν με τη δέουσα σοβαρότητα".

Στην δήλωσή της η Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:

“Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει τα θέματα που προκύπτουν με τη δέουσα σοβαρότητα.

Η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών στις εικόνες ντροπής, με τους αποκλεισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη, δεν μπορεί να είναι «φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση». Οι δικαιολογίες αυτές είναι απλά αστείες και δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης δήλωσε πως ένα από τα μέτρα στήριξης (!) της περιοχής θα είναι η μείωση των ελέγχων από την ΑΑΔΕ και το ΣΕΠΕ!

Η κυβέρνηση, αντί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης της πληγείσας εικόνας του ελληνικού τουρισμού και ιδιαιτέρως του νησιού της Σαμοθράκης, επιλέγει για άλλη μια φορά να κλείσει το μάτι στην παραβατικότητα.

Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιοι ισχυρισμοί δια στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων!

Εύλογες απορίες δημιουργούνται σε όλους μας, όπως για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πού και πότε θα γίνουν έλεγχοι.

Τη λογική της κυβέρνησης για τα εργατικά δικαιώματα και τη φοροδιαφυγή την έχουμε ήδη δει, την έχουν παρουσιάσει εκτενώς, επομένως αδίκως αναρωτιόμαστε...

Την πολιτική τους κατεύθυνση σχετικά με την αυτοτέλεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού των σωμάτων επιθεώρησης και των ελεγκτικών μηχανισμών την είδαμε επίσης ευθύς εξαρχής.

Πολιτικός έλεγχος, ροπή στην παραβατικότητα, κατάργηση διατάξεων υπέρ των εργαζομένων.

Από τη μία δεν υπήρξε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του συμβάντος στη Σαμοθράκη, από την άλλη δεν υπάρχει επίσης σχέδιο για την ενίσχυση της περιοχής!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL