Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ο θεός αυτή τη φορά δεν σώζει ούτε τη βασίλισσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο θεός αυτή τη φορά δεν σώζει ούτε τη βασίλισσα

ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων θα βρεθεί αντιμέτωπο του Ηνωμένο Βασίλειο εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Παράλληλα, θα προκληθεί χάος στα λιμάνια και θα απαιτηθούν σκληρού τύπου σύνορα με την Ιρλανδία, ενώ πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις θα αποχωρήσουν. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων, ως ένα από τα σενάρια, σε κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «The Sunday Times».

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ κοινή γνώμη έχει μείνει άναυδη και συνειδητοποιεί πλέον το κόστος και τις ψευδείς υποσχέσεις εκείνων που χρησιμοποίησαν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. ως θεραπεία για ένα εθνικά κυρίαρχο και ευτυχισμένο μέλλον!

ΚΑΙ ΕΧΕΙ μείνει άναυδη, ανακαλύπτοντας σταδιακά την εξαπάτηση, καθώς τα έγραφα αυτά δεν είναι σενάρια της αντιπολίτευσης, αλλά εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης του Μπεν Τζόνσον. Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό των ετοιμασιών για την αποχώρηση χωρίς συμφωνία, δήλωσε ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν βασίζονται στο χειρότερο σενάριο.

ΠΟΙΟΣ εγγυάται ότι δεν είναι ενδεχόμενο πολίτες του Βασιλείου να βρεθούν μπροστά σε αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο; Αρκούν οι υποσχέσεις του μεγάλου υποκινητή Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα τους βοηθήσει;

ΚΑΙ ΤΙ θα συμβεί αν τα πράγματα εξελιχθούν κάπως έτσι; Ποιος θα σταματήσει του Σκωτσέζους, που θα συρθούν στην οικονομική κρίση με ευθύνη των Συντηρητικών της Αγγλίας και ειδικότερα της «λευκής σέχτας» της Οξφόρδης;

ΠΟΙΟΣ και πώς θα εμποδίσει τους Βορειο-Ιρλανδούς να ζητήσουν και να επιβάλουν την ένωση με την ελεύθερη και ανεξάρτητη Ιρλανδία; Ποιος δεν θα φοβηθεί τους Ουαλλούς, η χώρα των οποίων επιβίωσε, στη μετά Θάτσερ εποχή, από τις αγροτικές επιδοτήσεις της Ένωσης;

ΕΙΝΑΙ φανερό πως πολιτικά κέντρα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας ή της εξόδου με συμφωνία έβαλαν χέρι για την αποκάλυψη και δημοσιοποίηση αυτού του σεναρίου. Είναι επίσης λογικό να ανησυχεί το σιωπηλό Μπάκινγχαμ για τη συρρίκνωση της επιρροής του σε μια μικρή χώρα.

ΕΙΝΑΙ επίσης φανερό πως αν προκληθεί διάλυση, μετά, η επανένωση στη σημερινή μορφή θα είναι αδύνατη, με τους Σκωτσέζους, για παράδειγμα, να έχουν ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ας προσέξουν οι μαθητευόμενοι μάγοι της επικοινωνίας του Κυριάκου, διότι το σενάριο της ευτυχίας για ανάπτυξη 4% θα τους πέσει στο κεφάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL