Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Β. Θάνου: Εμπάθεια και μονομέρεια εναντίον μου από ορισμένους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Θάνου: Εμπάθεια και μονομέρεια εναντίον μου από ορισμένους (Video)

Χαρακτήρισε τον εαυτό της «επί του παρόντος έκπτωτη πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού» καθώς έχει καταθέσει αίτηση ακυρώσεως στο ΣΤΕ και αναστολής εκτελέσεως της υπουργικής απόφασης ενώ χαρακτήρισε την διαδικασία που ακολουθήθηκε αντιθεσμική και αντισυνταγματική.

Η κ. Θάνου υποστήριξε ότι: «Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και οι ευρωπαϊκές οδηγίες λένε ότι η εθνική νομοθεσία θα πρέπει να ορίζει εκ των προτέρων τους λόγους παύσης της Διοίκησης μιας ανεξάρτητης αρχής και όχι όπως έγινε τώρα εκ των υστέρων» και πρόσθεσε ότι με μια παρόμοια διάταξη παύθηκε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής και στην Ουγγαρία, ο οποίος δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Για εμπάθεια και μονομέρεια εναντίον της από ορισμένους (και στο δικαστικό σώμα) μίλησε η κ. Θάνου καθώς από τότε που έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου άρχισαν να λένε ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας άλλος πρόεδρος δεν το είχε υποστεί αυτό πρόσθεσε.

«Τίποτα το μεμπτό ως προς την επιλογή μου στην θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου δεν υπήρχε» ενώ σε όσους μιλάνε για «βουτιές» είπε ότι αυτά γινόντουσαν όλα τα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όταν κάποιος από την 10η θέση γινόταν πρόεδρος. Η κ. Θάνου εξήγησε ότι στην δική της επιλογή ήταν «δεύτερη» και επιλέχθηκε διότι οι άλλες δύο υποψηφιότητες που προηγούνταν της δικής της είχαν μόλις 8 μήνες θητεία.

Τίποτα δεν απάντησε η κυβέρνηση επί της ουσίας ούτε ο κ. Γεραπετρίτης, ούτε ο κ. Πικραμένος ως πρώην πρόεδρος του ΣΤΕ που γνωρίζουν και οι δύο καλά το θέμα είπε η κ. Θάνου ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε δήλωσε όσα την κατηγορούν. 

«Όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν δεν παραιτούμαι» ουδέποτε δήλωσα κάτι τέτοιο ξεκαθάρισε η κ. Θάνου και προκάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που το υποστηρίζει να βρει την δήλωση αυτή και να την βγάλει στον αέρα.

Τέλος στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με αυτή την κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνεργαζόταν θεσμικά, όπως συνεργαζόταν με όλους και στο παρελθόν. Μάλιστα όταν ανέλαβα πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρώτος από τα πολιτικά πρόσωπα ήρθε και με επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL