Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το χρύσωμα του χαπιού

Λίγο πριν να καταργήσει το άσυλο, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλούσε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αφορμή ο Νόμος 4009/2009 της τότε υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Ένα "σημείο αναφοράς διακομματικής συναίνεσης", μια "σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στο δημόσιο πανεπιστήμιο" είπε. Ο πρωθυπουργός απαντούσε στον Αλ. Τσίπρα, όμως ουσιαστικά απευθυνόταν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., που είχε προαναγγείλει ότι δεν υπερψηφίζει την κυβερνητική διάταξη.

Πέρα από την πίεση προς τη Φ. Γεννηματά, τα θερμά λόγια για την Ά. Διαμαντοπούλου ενδεχόμενως αποσκοπούσαν και στο να της "χρυσώσουν το χάπι". Γιατί είναι γνωστό ότι προεκλογικά ήρθαν κοντά με τον Κυρ. Μητσοτάκη, σε σημείο να προεξοφλείται από την πλευρά της ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός θα την έχριζε υπουργό Παιδείας. Αυτό δεν έγινε.

Μπορεί η Ά. Διαμαντοπούλου να είναι στο μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη μια "χρυσή εφεδρεία"; Από την ίδια τοποθέτησή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε κάτι ακόμη, απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού: "Όταν δείτε την επιλογή μας, θα αντιληφθείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή σε μια τόσο κρίσιμη Ανεξάρτητη Αρχή”.

Λέτε;

 

Ν. ΛΙΟΝ.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο