Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ν. Γκαρά: / Ν. Γκαρά: Εγκληματικές καθυστερήσεις, απαιτούνται μέτρα στήριξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Γκαρά: / Ν. Γκαρά: Εγκληματικές καθυστερήσεις, απαιτούνται μέτρα στήριξης

Για "πρωτοφανή κρίση" κάνει λόγο η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά "Οι επιπτώσεις", σημειώνει, "είναι ανυπολόγιστες σε οικονομικό, επενδυτικό, τουριστικό, κοινωνικό επίπεδο. Το υπουργείο Ναυτιλίας επέδειξε πλήρη ανικανότητα, αδιαφορία και προχειρότητα στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης.

Πέρα από τις εγκληματικές καθυστερήσεις, το αποκορύφωμα ήταν ότι δέσμευσε πλοίο το οποίο λόγω μεγέθους δεν μπορούσε να προσεγγίσει στο λιμάνι. Οι δυνατότητες και οι προδιαγραφές του λιμένα είναι δεδομένες και γνωστές στο υπουργείο, ωστόσο αμελήθηκαν επιδεικτικά. Παράλληλα, πλήρη αδιαφορία επέδειξε η κυβέρνηση στη μέριμνα, τη φιλοξενία και τη φροντίδα των αποκλεισμένων επισκεπτών και στην τροφοδοσία του νησιού.

Αμελήθηκαν πλήρως οι ανάγκες ευπαθών ομάδων, ΑμεΑ, ασθενών και ηλικιωμένων. Παράλληλα, εγκληματική αμέλεια επιδείχθηκε και στη λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών και της αποκατάστασης της αρνητικής εικόνας για τη Σαμοθράκη, που μετρά πολλαπλές πληγές.

Σε αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις και σε δυσμενέστερες συνθήκες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδείξει άμεσο ενδιαφέρον δίνοντας λύσεις, με ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης και σεβασμό στις ανάγκες κατοίκων και τουριστών.

Για την ανεπανόρθωτη δυσφήμηση του νομού Έβρου και του νησιού, για την οικονομική καταστροφή, αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων, φέρει τεράστιες ευθύνες συνολικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. Στο μόνο που επέδειξαν σπουδή στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης, ήταν οι διθυραμβικές δηλώσεις για τη δήθεν λύση του προβλήματος, χωρίς να έχει δοθεί καμία λύση, αποδεικνύοντας ότι τους ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία κι όχι η ουσία, πόσο μάλλον οι Εβρίτες, οι επισκέπτες και η καταστροφή ενός ολόκληρου νησιού - προϊόν των εγκληματικών τους ενεργειών και της αδιαφορίας τους".

"Απαιτούμε", καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "άμεσα μέτρα ανατροπής της αρνητικής τουριστικής εικόνας της Σαμοθράκης, ενέργειες για την προβολή της και την προσέλκυση νέων τουριστών, άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, πρωτοβουλίες αποζημίωσης των επισκεπτών που ταλαιπωρήθηκαν, ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του λιμένα Καμαριώτισσας, καθώς με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες.

Τέλος, απαιτούμε νέα, μόνιμη, σύγχρονη κι ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, ενόψει και της λήξης ισχύος της δεκαετούς σύμβασης με την εταιρεία ΣΑΟΣ, που τακτικά δημιουργεί προβλήματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL