Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Επιλεκτικά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλεκτικά...

Όταν η λαλίστατη προεκλογικά Σοφία Ζαχαράκη κλήθηκε να πει στο ΣΚΑΪ γιατί να λειτουργήσει σήμερα το μέτρο της κατάργησης του ασύλου, που είχε εφαρμοστεί και με τον νόμο Διαμαντοπούλου χωρίς αποτελέσματα, απάντησε γενικόλογα: "Κάποια στιγμή τραβάς και μια γραμμή με το παρελθόν. Εδώ δεν έχει να κάνει μόνο με το άσυλο, την οικονομία, τις επενδύσεις. Ο κόσμος και η κοινωνία είναι ακόμα πιο ώριμοι αυτή τη στιγμή να συζητήσουν για μια νέα αρχή και, όσο και αν σας ακούγεται αυτό θεωρητικό, δεν είναι. Πάρα πολλοί άνθρωποι, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας της φοιτητικής κοινότητας, του διοικητικού προσωπικού, που είναι αυτοί που θα απολαύσουν τα οφέλη μιας πιο ομαλής καθημερινότητας μέσα στο Πανεπιστήμιο, για αυτούς ενεργούμε, για αυτούς πράττουμε".

Επανέλαβε μάλιστα ότι υπάρχει "θερμή υποδοχή" του μέτρου και ότι "δεν είδε" καμιά φοιτητική διαδήλωση μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μετά την επιλεκτική μνήμη, ήρθε και η επιλεκτική όραση. Κραδαίνοντας αυτάρεσκα ως σκήπτρο το ποσοστό των εκλογών η κυβέρνηση θεωρεί ότι δικαιούται να περνάει τα πάντα αδιαμαρτύρητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL