Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η "Bella Ciao" στο στόχαστρο της Λέγκα

Το ακούσαμε και αυτό: Ο δήμαρχος της Λέγκα (του Σαλβίνι) στο Οβίντολι Σιμόνε Αντζελοσάντε αποκάλεσε το "Bella Ciao"... "πολιτική προπαγάνδα χαμηλής υποστάθμης" (!) και επιτέθηκε στον Ρομπέρτο Βεκιόνι (κάτω φωτογραφία) που το τραγούδησε σε τοπικό φεστιβάλ, επειδή αναφέρθηκε από σκηνής στους πρόσφυγες και τη φιλοξενία τους...

Άμεση η απάντηση του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Παρτιζάνων ANPI της Πεσκάρα Νικόλα Παλομπάρο: "Γιατί άραγε κανένα στέλεχος της Λέγκας και εν γένει κανένα φασιστοειδές δεν παίρνει ποτέ θέση όταν εκφράζονται απόψεις ενάντια στους ιταλικούς νόμους, ή όταν ξυλοκοπούνται Ιταλοί που σκέφτονται διαφορετικά; Το 'Bella Ciao' αντιπροσωπεύει την ιστορία μας, το σύνταγμα, ουσία του οποίου είναι το άρθρο (για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για το νομικό καθεστώς για τους ξένους) που δεν αρέσει στους ρατσιστές".

Ο φασισμός χτυπάει κανονικότατα την πόρτα της γειτονικής Ιταλίας και αυτό δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν στην Ευρώπη.

Λ.Τ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις