Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφήνοντας ξεκρέμαστα 1.500 παιδιά

Eurokinissi

Με μια απλή κίνηση, η Ν. Κεραμέως κατάργησε 60 διετή προγράμματα σε 11 πανεπιστήμια, αφήνοντας ξεκρέμαστους 1.500 αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

 Παιδιά που θα συνέχιζαν εκεί τις σπουδές τους, με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και χωρίς δίδακτρα, και που έχουν τώρα τρεις επιλογές: Να πάνε σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Να χάσουν έναν χρόνο ακόμα για να δώσουν Πανελλήνιες. Ή να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

Γενικά η Δεξιά της αριστείας δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με την επαγγελματική εκπαίδευση. Θυμόμαστε ότι ο υπουργός Παιδείας του Σαμαρά είχε καταφέρει ένα στρατηγικό χτύπημα στα ίδια τα ΕΠΑΛ, καταργώντας εκατοντάδες ειδικότητες και απολύοντας 2.500 εκπαιδευτικούς. Και μετά πήγαινε σε αγιασμούς ιδιωτικών ΙΕΚ. Με ήσυχη τη συνείδησή του ότι είχε βοηθήσει τη χώρα του να μειώσει τις δαπάνες της, και να πιάσει τους στόχους του δεύτερου Μνημονίου. Και με του ΙΕΚάρχες χαρούμενους.

Αυτή είναι η λογική της Ν.Δ. Αν ο ψυκτικός από το Περιστέρι θέλει όντως να γίνει ψυκτικός και να μην μείνει απόβρασμα, καλύτερα θα είναι να προσανατολιστεί σε ιδιωτικές σχολές. Διότι οι επιχειρηματίες είναι φίλοι μας. Τα άλλα έρχονται μετά. Η εξυπηρέτηση των ιδιωτών είναι ο λόγος που η Ν. Κεραμέως άδειασε 1.500 παιδιά, όποια και αν ήταν η δικαιολογία που μουρμούρισε μέσα από τα δόντια της.

Υπό άλλες συνθήκες, στην Αθήνα θα είχαν γίνει διαδηλώσεις στο υπουργείο και ας είχαμε μπει ήδη στον Αύγουστο. Τώρα ο καθένας θυμώνει στο σπίτι του. Διότι η Αριστερά που έχει στενή σύνδεση με την κοινωνία και μπορεί να την κινητοποιεί γύρω από δίκαια αιτήματα, παραμένει ακόμα ζητούμενο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις