Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση απέρριψε την επαναδιαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα, στοχεύει σε πολιτική λιτότητας (Video)

eurokinissi

«Γιατί απορρίψατε το σχέδιό μας; Μήπως επειδή η λιτότητα είναι μέσα στο σχέδιό σας;» αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με την απόρριψη από την κυβέρνηση της στρατηγικής της αξιοποίησης του «μαξιλαριού» για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε τέσσερις μέρες αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον στόχο των πλεονασμάτων και υιοθέτησε την ρητορική των συντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ «να φτιάξουμε πρώτα το σπίτι μας».

Ο Ευ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει από την μείωση των φόρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το 2020 υπολογίζεται στο 1,8 δισ. ευρώ. Ο Ευ. Τσακαλώτος κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για τις δικές της εκτιμήσεις για την δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων που σκοπεύει να ψηφίσει αναρωτώμενος δηκτικά «πώς θα τετραγωνίσετε τον κύκλο;»

Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ακόμα την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του πρωθυπουργού κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στα επιδόματα, ακόμα κι αυτά που η ΝΔ υποσχέθηκε, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού. Ο Ευ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε δηκτικός και για την ανάληψη της ευθύνης για την Πράσινη Ανάπτυξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη σχολιάζοντας ότι όποιος πιστεύει ότι θα τα καταφέρει «έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση από ό,τι εγώ».

«Δημιουργείτε μία πολιτισμική ατζέντα, στο κέντρο της είναι η καταστολή»

Υπογραμμίζοντας την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο και πάει «χέρι-χέρι» με τις πολιτικές λιτότητες. «Δημιουργείτε ως Δεξιά μία καινούργια πλειοψηφία πάνω σε μία πολιτισμική ατζέντα. Στο κέντρο της είναι η καταστολή, να φτιάχνουμε εχθρούς».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις