Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Καλά ξεμπερδέματα με τους "μακεδονομάχους" σας, κ. Παναγιωτόπουλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Καλά ξεμπερδέματα με τους "μακεδονομάχους" σας, κ. Παναγιωτόπουλε

8 Φεβρουαρίου 2019:

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει πως «τη σκανδάλη τράβηξε η κυβερνητική πλειοψηφία... και η σφαίρα έπληξε τον κορμό της Ελλάδας, έπληξε τη Μακεδονία».

1η Μαρτίου 2019:

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με θέμα «Η Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού εξήγησε στο ακροατήριο τους τρόπους που μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα ακύρωνε την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωνε ότι «η εθνότητα και η γλώσσα είναι οι δύο προϋποθέσεις που θα κάνουν να θεριεύσει ο αλυτρωτισμός των γειτόνων, δηλαδή αυτό το ιδεολόγημα ότι υπάρχει μια ενιαία πατρίδα, μοιρασμένη στα εδάφη τριών χωρών, είναι η μεγάλη φιλοδοξία αυτού του ψευδεπίγραφου έθνους, είναι μια μέρα να ενωθούν σε μια μεγάλη Μακεδονία! Κι αυτό σημαίνει ότι μια ωραία πρωία, σίγουρα θα το ζήσουν οι απόγονοί μας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα υπάρξουν διεκδικήσεις κατά ελληνικών εδαφών».

17 Ιουλίου 2019:

Στο συνέδριο του "Economist", ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εξήγησε πως ο ίδιος δεν αμφισβητεί «την πρόθεση κανενός ότι αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή», συμπλήρωσε πως «για να σταθεί αυτή η συμφωνία και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε, ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Τρεις χαρακτηριστικές τοποθετήσεις ενός πολιτικού που επένδυσε πολιτικά στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υποδαύλισε με τις δηλώσεις του τις εθνικιστικές εξάρσεις της τοπικής κοινωνίας της οποίας την ψήφο διεκδικούσε. Τρεις τοποθετήσεις που αναδεικνύουν το μέγεθος της κυνικής υποκρισίας ενός πολιτικού που στις πρόσφατες εκλογές ρευστοποίησε τον τίτλο, τη ρητορική και την πολεμική στάση του «μακεδονομάχου» και τώρα καλείται να απολογηθεί στο εθνικιστικό και ακροδεξιό ακροατήριο από το οποίο μέχρι πρότινος δεχόταν συγχαρητήρια για την πατριωτική του στάση και σήμερα δέχεται το ανάθεμα του «προδότη», που συντάχθηκε με αυτούς που ξεπούλησαν τη Μακεδονία. Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα, κ. Παναγιωτόπουλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL