Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πρώτη εβδομάδα Μητσοτάκης ή αλλιώς οι πρίγκιπες πίσω στους θρόνους τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτη εβδομάδα Μητσοτάκης ή αλλιώς οι πρίγκιπες πίσω στους θρόνους τους

Πρώτη εβδομάδα Μητσοτάκης:

- Υπαγωγή στον ΠΘ της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της ΕΥΠ. Ήδη λογοκρίθηκε συζήτηση Μέι-Μητσοτάκη για Συμφωνία Πρεσπών από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

- Μεταφορά της μεταναστευτικής πολιτικής (άσυλο, ένταξη, ιθαγένεια, διάσωση, "φιλοξενία" κλπ) στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

-Μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Σωφρονιστικού Συστήματος (φυλακές, νοσοκομεία και σχολεία φυλακών κλπ κλπ) στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

- Νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ που μια εβδομάδα πριν τις εκλογές έκανε προσφυγή στο ΣτΕ κατά των "συνεπειών της άυξησης του κατώτατου μισθού". Προιστάμενος του υπουργού εργασίας ως συντονιστής του κυβερνητικου έργου.

- Υφυπουργός χωροταξίας σύμβουλος της Lamda Development και του Λάτση προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου στην διαπραγμάτευση με την Lamda Development και τον Λάτση για το Ελληνικό.

- Κατάργηση της Νομικής Πάτρας

- Ξύλο και δακρυγόνα σε πορεία 100 ατόμων στο Κουκάκι, καλοκαίρι, απόγευμα με τουρίστες και κατοίκους να φωνάζουν στα ΜΑΤ να σταματήσουν.

- Διεθνής εξευτελισμός με τις γυναίκες που "δεν είναι πρόθυμες να ασχοληθούν με την πολιτική" και το υπουργικό σχήμα που θυμίζει βουλή των Λόρδων το 1910.

- Διεθνής εξευτελισμός για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που λίγο-πολύ μας είπε ότι οι ανταποκριτές ξένου τύπου που ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση το κάνουν γιατί την έπιναν με τους Συριζαίους στο Μαξίμου.

- Διεθνής εξευτελισμός με τον Ισραηλινό τύπο να αποκαλύπτει το αντισημιτικό παρελθόν του Μάκη Βορίδη.

- Αναγνώριση του πραξικοπήματία Γουαιδό που έφαγε χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα και που μέχρι και ο Τράμπ έχει αρχίσει να παίρνει αποστάσεις.

Και κάπως έτσι πέρασε μια ζεστή εβδομάδα του Ιουλίου με τους πρίγκηπες πίσω στους θρόνους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL