Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στα ψιλά / Κανονικότητα «εσωτερικού» και κανονικότητα "εξωτερικού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Κανονικότητα «εσωτερικού» και κανονικότητα "εξωτερικού"

 

Ένας απογευματινός τηλεοπτικός περίπατος είναι αρκετός ώστε να πεισθεί ο μέσος τηλεθεατής για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, όπου οι άριστοι των αρίστων με ανασηκωμένα τα μανίκια έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να βγάλουν τη μεσαία τάξη από τον βούρκο στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε ρίξει, ενώ παράλληλα οι επενδυτές κάνουν ουρά έξω από τα υπουργικά γραφεία περιμένοντας να αναμορφώσουν τη χώρα και να προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που αγαπημένοι και μονιασμένοι με τους εργοδότες τους θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Ένας απογευματινός τηλεοπτικός περίπατος συντροφιά με τα δελτία ειδήσεων είναι αρκετός ώστε να πεισθεί ο μέσος τηλεθεατής για την επιστροφή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, όπου οι υπουργοί φορούν γραβάτες, ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο και αντιμετωπίζουν ως ψυχικά νοσούντες κάτι γραφικούς που θεωρούν εαυτούς κάτι ξεχωριστό επειδή κάποτε έτυχε να περάσουν από το ΕΑΤ/ΕΣΑ και τη Γυάρο.

Αυτή είναι η κανονικότητα «εσωτερικού» που προβάλλεται κάθε βράδυ μεταξύ 7 και 9 στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Υπάρχει βέβαια και η κανονικότητα «εξωτερικού». Αυτή που μεταδίδεται από το BBC, αυτή που διαβάζεις στη γαλλική "Liberation" και στις εφημερίδες του Ισραήλ. Αυτή η όχι και τόσο κολακευτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κανονικότητα, που συνοδεύεται από επισημάνσεις για ακροδεξιούς και αντισημίτες υπουργούς, από σχόλια για το καθεστώς της οικογενειοκρατίας στη Νέα Δημοκρατία και ειρωνείες για την ανδροκρατούμενη κυβέρνηση, είναι η ελληνική κανονικότητα που κυκλοφορεί εκτός των συνόρων και δεν καλύπτεται από την εμβέλεια της ελληνικής τηλεόρασης.

Είναι η κανονικότητα που θέλει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών όπου ο πρωθυπουργός δεν βρίσκει γυναίκες πρόθυμες να εμπλακούν στο κυβερνητικό έργο και θεωρεί προτεραιότητα την αύξηση των αστυνομικών και όχι των δασκάλων ή των γιατρών.

Είναι αυτή η κανονικότητα για την οποία δεν ακούς, δεν βλέπεις και δεν διαβάζεις από τα ΜΜΕ που είτε ευθέως είτε πλαγίως βρίσκονται υπό την εποπτεία του νέου πρωθυπουργικού γραφείου και κρίνουν ως περιττές για τους πολίτες πληροφορίες όπως τι λέει το Ισραήλ για τον υπουργό Μάκη Βορίδη ή τι απαντά η "Liberation" στις γελοιότητες του βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL