Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Ο νέος «συνεταιρισμός» στην εξουσία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο νέος «συνεταιρισμός» στην εξουσία...

«ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο γιόρταζαν οι Έλληνες και φοβόταν η υπόλοιπη Ευρώπη, εξελίχθηκε στον ηγέτη Τσίπρα, τον οποίο εκτιμούν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και τον οποίο θέλουν τώρα να καταψηφίσουν πολλοί Έλληνες;»: το ερώτημα αυτό έθεσε -προ των εκλογών- σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

ΠΟΙΑ είναι η απάντηση; Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η εγχώρια διαπλεκόμενη ολιγαρχία, μετά τον αιφνιδιασμό της χρεοκοπίας και τις επιλογές του ελληνικού λαού να βουτήξει από τον σβέρκο τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικά εφόδια την εμπιστοσύνη στην εντιμότητα της Αριστεράς για να σώσει τον τόπο, ανασυντάχθηκε και εξαπέλυσε την μεγάλη αντεπίθεσή της.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο τόπος, παρά την απειρία, τα λάθη και τις παραλείψεις, σώθηκε. Η οικονομία πατάει καλά στα πόδια της, η διαπλοκή έχασε τα κονέ της, το κοινωνικό κράτος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών και τα δημόσια ταμεία προσφέρουν τη μεγίστη δυνατή ασφάλεια για τη νέα κυβέρνηση.

Η ΕΓΧΩΡΙΑ Δεξιά και οι χορηγοί της προσέφεραν υποστήριξη δεσπόζοντας στα ΜΜΕ, επιβάλλοντας κατά τα συμφέροντά τους την καθημερινή ατζέντα, κατασκευάζοντας ψέματα και κρύβοντας αλήθειες. Τώρα φυσικά θα απαιτήσουν και μερίδιο στην πολιτική εξουσία, όπως έκαναν πάντα.

ΚΑΙ, ΠΡΑΓΜΑ πρωτοφανές, το σύνολο των ελληνικών κομμάτων, κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών, δεξιών κεντρώων και αριστερών, επέλεξαν ως πρώτο και μοναδικό στόχο την ανατροπή μιας κυβέρνησης που ανταποκρίθηκε στις εθνικής σημασίας υποχρεώσεις της. Ο κλοιός των συμπληγάδων μέσω της χειραγώγησης είχε στηθεί.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ καλούνται αυτοί που ανέλαβαν την εξουσία να αποδείξουν ότι οι υποσχέσεις τους είναι ρεαλιστικές, λες και τα πάντα σήμερα εξαρτώνται από ένα νεύμα του Κυριάκου στους επενδυτές με ρεσεψιονίστ τον Άδωνι (!) σε έναν τόσο ρευστό και υπερσυνδεδεμένο κόσμο.

"ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ τους φόρους για να έχουμε ανάπτυξη" λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά αν δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν θα μειώσουμε τους φόρους! Τόσο απλά. Και δυστυχώς πολλοί τσίμπησαν το δόλωμα.

ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; Όπως είπε ο Γ. Δραγασάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Όρθιος και ισχυρός. Πόλος συσπείρωσης και αναφοράς των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Η συνειδητοποίηση της κοινωνίας έχει υπερβεί οργανωτικές μας αδυναμίες και λάθη. Σε αυτήν την εμπιστοσύνη και ευθύνη θα πρέπει ν’ ανταποκριθούμε από αύριο». Αυτό είναι το νέο στοίχημα από σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL