Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα / Απολογισμός και επόμενη ημέρα στην ατζέντα της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα / Απολογισμός και επόμενη ημέρα στην ατζέντα της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει στον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος αναλύοντας τα αίτια της ήττας, αλλά κυρίως θα τεθούν επί τάπητος η στρατηγική και το σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Στη σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να οριστεί ημερομηνία για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί ο στόχος για τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου εντός το 2019.

"Θα αποτιμήσουμε συλλογικά και με νηφαλιότητα και τα σωστά και τα λάθη που κάναμε. Και δεν θα αρνηθούμε. Όχι όμως για να κοιτάμε διαρκώς στο χθες, αλλά για να κοιτάξουμε μπροστά, στο αύριο. Και με τις απαραίτητες τομές, όπου χρειάζονται, να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη" είχε δηλώσει ο Αλ. Τσίπρας από το Ζάππειο το βράδυ της Κυριακής.

Σε αυτό το πλαίσιο η συζήτηση για τον "μετασχηματισμό" στον οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κυριαρχήσει στη συζήτηση στα όργανα του κόμματος. Τον τόνο είχε δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή σημειώνοντας την ανάγκη το κόμμα να αντιστοιχηθεί με την πλατιά εκλογική βάση και να μετασχηματιστει σε ένα "σύγχρονο και μαζικό, αριστερό, προοδευτικό κίνημα" με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στην κοινωνία.

Α. Κοτσακάς: "Πλατιά συζήτηση για το νέο μοντέλο κόμματος"

Να ανοίξει πλατιά η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μοντέλο του κόμματος "που μπορεί να ανταποκριθεί στις πολυσύνθετες κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές αναγκαιότητες της περιόδου" τόνισε στο Κόκκινο ο Αντώνης Κοτσακάς κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός καταστατικού συνεδρίου. Πλέον «βρισκόμαστε σε φάση 'έντασης γνώσης και κεφαλαίου'" τόνισε, σημειώνοντας πως στη διανόηση της παγκόσμιας Αριστεράς υπάρχει αναζήτηση και έρευνα για το νέο μοντέλο κόμματος.

"Δεν είναι εύκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να εξεύρει την εναλλακτική σε μία αναζήτηση των θεωρητικών όλης της Αριστεράς. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα περιθώρια να συμβάλει καθοριστικά" σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει το προηγούμενο του Κόρμπιν και του Σάντερς, που επεχείρησαν να εφαρμόσουν διαφορετικό, πιο ανοιχτό μοντέλο. "Ο Κόρμπιν μέσα από αυτή την ιστορία κατάφερε να εγγράψει 400.000 νέους ανθρώπους μέλη του κόμματος για να αντιμετωπίσει τη βαρονία" θύμισε.

Γ. Τσίπρας: "Άμεση ενοποίηση και περαιτέρω διεύρυνση"

Υπέρ της άμεσης ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της περαιτέρω διεύρυνσής του τάχθηκε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247. Στο νέο εγχείρημα, σημείωσε, δεν μπορεί να υπάρχουν "φτωχοί συγγενείς" και άφησε να εννοηθεί ότι το συνέδριο του κόμματος πρέπει να γίνει μετά το νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

Ανέφερε δε ότι στελέχη όπως ο Γ. Ραγκούσης και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου "θα μπορούσαν να είναι μέλη και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ”. Επιπλέον επισήμανε ότι χιλιάδες μέλη και στελέχη αναγνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί ώστε να εκφραστεί η εκλογική επιρροή στο κόμμα.

Δ. Παπαδημούλης: "Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για να μείνουν"

"Εντολή μας είναι να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη ισχυρή λαϊκή παράταξη, η οποία να είναι κόμμα και συμμαχία αγώνων, προτάσεων και διακυβέρνησης" σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης στον Alpha. "Οι πάντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν. Στόχος μας να διορθώσουμε τα λάθη για να επανέλθουμε ωριμότεροι στη διακυβέρνηση της χώρας" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL