Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Στα ψιλά / Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αποτύπωσε με τα λόγια της αυτό που ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας ένιωσε το βράδυ της Κυριακής βλέποντας τη συμμορία της Χ.Α. εκτός Κοινοβουλίου. «Υπάρχει μια αισιοδοξία. Όπως το έχω στο μυαλό μου, ήταν μια μαυρίλα γύρω μας, ένα μαύρο πράγμα και τώρα έχει εισχωρήσει μια αχτίδα... έχει αρχίσει να φωτίζει. Πιστεύω και με τη δικαστική απόφαση να ξεμπερδεύουμε με αυτό το μόρφωμα, να ξεμπερδέψει η κοινωνία από αυτό που λέγεται φασισμός-ναζισμός και να πάει εκεί που ήταν, στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους. Καταφέραμε όμως κάτι. Όλοι μαζί καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είναι εκτός Βουλής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις χυδαιότητες που βλέπαμε μέσα στη Βουλή».

Αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης, η Μάγδα Φύσσα τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έρχονται πλέον με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. «Θα σταματήσουν να έχουν και οι ίδιοι οι δικηγόροι τους την έπαρση που είχαν, γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα, πως τους έχει εκλέξει ο λαός και άλλα τέτοια...» πρόσθεσε.

«Θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και στη δίκη, και κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε όλοι εμείς που παλέψαμε για αυτό και πάνω απ' όλα θα δικαιωθεί ο Παύλος. Πιστεύω πως θα καταδικαστούν. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Παύλος θα το αφήσει έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Το αίμα του θα τους πνίξει» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα, παρότι οι 165.000 ψήφοι που πήρε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η ναζιστική συμμορία είναι ακόμα πολλές.

Γιατί μπορεί να βρέθηκαν εκτός Βουλής, αλλά ο κίνδυνος που το μόρφωμα αυτό εκπροσωπεί εξακολουθεί να είναι υπαρκτός και συνεχίζει να στοχεύει συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες. Ένας κίνδυνος που δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εάν δεν ακολουθήσουν η καταδίκη της ηγεσίας της οργάνωσης και το κλείσιμο των γραφείων του νεοναζιστικού μορφώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL