Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Στα ψιλά / Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

Οι «Βορίδηδες» και οι λοιποί ακροδεξιοί της Ν.Δ. δεν έπαψαν εδώ και τέσσερα χρόνια να μιλούν για την «ανάγκη να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς». Όλοι αυτοί που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήθελαν να ξεμπερδέψουν μια για πάντα με την Αριστερά το έχασαν το στοίχημα με την Ιστορία.

Η επιθυμητή για όλους αυτούς «στρατηγική» ήττα της Αριστεράς έμεινε μονάχα στα σκοτεινά τους όνειρα. Η «παρένθεση», όπως υποτιμητικά την είχαν βαφτίσει το 2015, αποδείχθηκε κάτι πολύ βαθύτερο, κάτι πολύ ισχυρότερο και κάτι πολύ ανθεκτικότερο των φθηνών προσδοκιών τους. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εκλογική του υποχώρηση ισχυροποιείται ως ο κύριος και αδιαμφισβήτητος εκφραστής της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου της χώρας, είτε αυτό αρέσει είτε όχι στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις του κοινοβουλευτικού χάρτη.

Το «δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», που τον τελευταίο μήνα ακουγόταν όλο και πιο εμφατικά στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζεται στα τελικά ποσοστά των χθεσινών εκλογών και είναι το αποτέλεσμα μιας αξιοθαύμαστης συσπείρωσης των προοδευτικών πολιτών που αντιστάθηκαν στις σειρήνες του μιντιακού κατεστημένου και θα στρατευθούν από σήμερα κιόλας στον αγώνα της υπεράσπισης των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων που οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν.

Όσο γι' αυτούς που θεώρησαν πως τόσο εύκολα θα ξεμπερδέψουν σε αυτές τις εκλογές με την Αριστερά, ας τα βρουν πλέον με τους ψηφοφόρους τους, που περιμένουν από σήμερα κιόλας τον ερχομό μιας δεξιάς απόχρωσης ανάπτυξης, αλλά και τις περίφημες φοροελαφρύνσεις πάνω στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησε ώστε να σηκώσει το μπόι του έως τα ποσοστά που ζητούσε να του δώσει η «μεσαία τάξη».

Όσο γι' αυτούς που θεώρησαν πως θα ξεμπερδέψουν με την Αριστερά ας τα βρουν πλέον με τον ακροδεξιό και φασιστικό πληθυσμό που μαζικά εγκατέλειψε τη νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. για να επιστρέψει στη "γαλάζια" πολυκατοικία και από αύριο θα απαιτεί το καθάρισμα της χώρας από τους «λαθρομετανάστες», θα περιμένει το σκίσιμο της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και θα ζητεί επιτακτικά το ξήλωμα μιας σειράς κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που ενόχλησε τους κάθε λογής «Αμβρόσιους» της «Δεξιάς του Κυρίου».

Την ώρα λοιπόν που η Νέα Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να συνδιαλέγεται με όλους αυτούς, η Αριστερά θα συνεχίσει τον διάλογο με το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας μας, που παραμένει πλειοψηφικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL