Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Στα ψιλά / Μαγνητικές για ψύλλου πήδημα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Μαγνητικές για ψύλλου πήδημα;

Του Πέτρου Κατσάκου

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει την ύπαρξη ανάγκης για τη δημιουργία ενός πλαισίου εξορθολογισμού στον τομέα των απεικονιστικών εξετάσεων, το οποίο θα καταπολεμά την προκλητή ζήτηση και θα διαμορφώνει κανόνες για τη λειτουργία του συνεργαζόμενου με το δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ» αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που ζητούσε από τον ΕΟΠΥΥ να αποσυρθεί η όποια διάταξη αφορά πλαφόν στη χρήση των μηχανημάτων στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Και όλα αυτά λίγο πριν εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και με τον πιο επίσημο τρόπο προειδοποιήσει το κοινό πως μαγνητικές τομογραφίες για «ψύλλου πήδημα» κομμένες έτσι και η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση. Λες και διάφοροι αργόσχολοι συνωστίζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων μπας και βρεθεί κάποιος γιατρός να τους γράψει μια μαγνητική να περνάει η ώρα.

Ήταν η στιγμή που αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη έλουσε κρύος ιδρώτας χιλιάδες πολίτες όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κυνισμό του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, που εξήγησε στην εμβρόντητη συντάκτρια υγείας του Alpha πως τον αριθμό των μαγνητικών τομογραφιών που θα γίνονται σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα δεν θα τον κρίνουν και θα τον αποφασίζουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια, αλλά ο ιδιώτης μάνατζερ του νοσοκομείου που η Νέα Δημοκρατία θα φροντίζει να διορίσει, με οικονομοτεχνικά φυσικά κριτήρια.

Είτε μιλάμε πάντως για την πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ είτε μιλάμε για την κυνική εξαγγελία Μητσοτάκη, η απάντηση βρίσκεται στην συνέχιση και ολοκλήρωση της πολιτικής του υπουργείου Υγείας, που επί Ξανθού - Πολάκη επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας με την αγορά μαγνητικών τομογράφων ώστε να μειωθεί η μεταφορά ασθενών στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Αυτή είναι η μόνη επωφελής για τους πολίτες λύση κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που η Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Μια λύση που η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας έχει εδώ και καιρό δρομολογήσει και σήμερα ορισμένοι κύκλοι ευελπιστούν πως θα τερματιστεί προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, που και αυτά με την σειρά τους περιμένουν στη γωνία για να εισβάλουν στον τόσο επικερδή χώρο της Υγείας. Εκεί που για τα πάρτι των περασμένων δεκαετιών οι φορολογούμενοι ακόμη πληρώνουν τα σπασμένα και κάποιοι επιμένουν να ξανακάνουν καθεστώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL