Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κλείνει το μάτι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλείνει το μάτι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Ν.Δ.

Άνοιγμα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. πραγματοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας -με αφορμή την άρνηση της Φώφης Γεννηματά στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου- ότι “εάν πρόκειται να αρχίσουμε από την πρώτη στιγμή να μπαίνουμε σε παζάρια για την εφαρμογή του προγράμματός μας, αυτό εκ των πραγμάτων δεν θα αποτρέψει κατ’ ανάγκην τον σχηματισμό κυβέρνησης”! Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτή η προοπτική “θα δυσχεράνει την εφαρμογή ενός προγράμματος για το οποίο ζητώ πολιτική νομιμοποίηση”.

Σε αυτό το φόντο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε (ΣΚΑΪ) το εκβιαστικό δίλημμα “ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας” ή “νέες εκλογές με απλή αναλογική, οι οποίες θα οδηγήσουν νομοτελειακά τη χώρα σε ακυβερνησία”.

“Διακόσιες οι ψήφοι για αλλαγή του εκλογικού νόμου”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στρέφοντας το βλέμμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη, σημείωσε ότι “ότι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της επόμενης κυβέρνησης -και θα επιδιώξουμε γι’ αυτό ευρύτερες συναινέσεις στο Κοινοβούλιο- θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όχι για να επανέλθουμε κατ΄ ανάγκη στο σύστημα ενός μπόνους πενήντα εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα ανεξαρτήτως ποσοστού, αλλά για να ξεφύγουμε από την απλή αναλογική, να εξασφαλίσουμε κυβερνησιμότητα”. Υπενθύμισε με νόημα ότι “για να γίνει αυτό νόμος του κράτους χρειάζονται διακόσιες ψήφοι”...

“Συνάντηση με άλλες πολιτικές ομάδες”

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος εκτίμησε (Alpha 989) ότι “η επόμενη μέρα θα μας βρει σε μια συνάντηση με τις άλλες πολιτικές ομάδες που συμφωνούν μ’ αυτά τα οποία εμείς προτείνουμε στο Κοινοβούλιο γιατί και εκεί παίζει ρόλο να έχεις ισχυρή στήριξη και να περάσουν κάποια νομοσχέδια με περισσότερη πλειοψηφία από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος”. Κατέληξε δε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει πλειοψηφία και ισχυρή μάλιστα”.

“Θα απευθυνθούμε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.”

“Θα απευθυνθούμε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά αν δεν θέλει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι” διαμήνυσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Υιοθετώντας πιο πιεστική ρητορική προς τη Χαριλάου Τρικούπη, πρόσθεσε ότι “το λένε ξεκάθαρα ότι δίνουν ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης. Έτσι δεν κυβερνιέται ο τόπος. Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα με 148;”. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι “με ψήφο ανοχής δεν κυβερνιέται ο τόπος”, καθώς “πρέπει να γίνει κατανοητό πως μετά την άρνηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να συνεργαστεί, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς ισχυρή Ν.Δ.”...

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά ότι “οι εκλογές στις 15 Αυγούστου είναι ωμός εκβιασμός’’ σημείωσε (News 247) απρόθυμα “και τι θέλετε τώρα; Να σχολιάσω την άποψη της κυρίας Γεννηματά; Δεν νομίζω ότι είναι εκβιασμός, είναι πραγματικότητα. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL