Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Για ωμό εκβιασμό καταγγέλλει η Γεννηματά τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για ωμό εκβιασμό καταγγέλλει η Γεννηματά τον Μητσοτάκη

Το νέο προεκλογικό τέχνασμα του Κυρ. Μητσοτάκη να απειλεί με επαναληπτικές εκλογές (που θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική) αν δεν κερδίσει με αυτοδυναμία, δημιουργεί αναταραχή στη Χαρ. Τρικούπη, η οποία γνωρίζει ότι εάν αυτό το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρει ευήκοα ώτα, θα πλήξει πρώτα και κύρια το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς πιέζει πρωτίστως τη δική του βάση ψηφοφόρων.

Έτσι, η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε χτες (ΑΝΤ1) τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «θέτει ωμό εκβιασμό στον ελληνικό λαό» και επιχειρεί να καθησυχάσει την εκλογική βάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αμβλύνοντας αυτή την «προειδοποίηση» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό προσπαθεί να το κάνει καθησυχάζοντας εκ νέου ότι, ακόμα και χωρίς αυτοδυναμία της Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας, διά της ανοχής, ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι την εθνική συνεννόηση την εννοούμε. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος. Έχουμε δώσει το στίγμα μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια περίοδο αστάθειας» δήλωσε. Είπε πως εντυπωσιάζεται από τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη, που λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος θα πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. «Αυτή δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Είμαι ωμός εκβιασμός. Είναι δυνατόν να θέτει στον ελληνικό λαό έναν τέτοιο ωμό εκβιασμό όταν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα;».

Είπε ότι η επιλογή που θα κάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. την επόμενη μέρα εξαρτάται από τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, όμως σε κάθε περίπτωση «ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες και αλλεπάλληλες εκλογές». Επανέλαβε ότι θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση, την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Είπε ότι θα έμπαινε σε κυβέρνηση «αν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί» και «αν τα κόμματα έχουν κοντινές διαφορές, αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να υπάρξει συμμαχία με προοδευτικό πρόσημο». Ωστόσο, επισήμανε ρεαλιστικά ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έδειξε ότι πάμε εκεί» και ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα γίνει «συμπλήρωμα για να βγαίνουν οι αριθμοί. Τούτων δοθέντων, επανέλαβε ότι θα βρίσκεται στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση»: «Επομένως είμαι υποχρεωμένη να πω ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί και τελικώς δεν υπάρξει αυτοδυναμία, εμείς θα είμαστε δύναμη ομαλότητας και υπευθυνότητας και θα στηρίξουμε αυτά τα τρία πράγματα, όπως και προοδευτικά νομοσχέδια. Το έχω ξεκαθαρίσει ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL