Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο: / Είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο: Αυτή η κυβέρνηση λύνει ανεπίτρεπτες εκκρεμότητες δεκαετιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο: / Είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο: Αυτή η κυβέρνηση λύνει ανεπίτρεπτες εκκρεμότητες δεκαετιών

Ανεύθυνη και ανέξοδη πολιτική εκμετάλλευση ενός θέματος που επί δεκαετίες δεν τόλμησαν να αγγίξουν, για να διαιωνίζονται οι πελατειακές σχέσεις και οι λύσεις «κατόπιν ενεργειών μας», χαρακτηρίζουν είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τους ισχυρισμούς βουλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ν.Δ. περί «δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών»!

Οι είκοσι δύο βουλευτές νησιωτικών περιοχών, με κοινή τους δήλωση, υπενθυμίζουν ότι "η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών, μαζί με το Εθνικό Κτηματολόγιο, αποτελούν για τη χώρα μεγάλη τομή και μεταρρύθμιση, που θα βάλει τάξη στο καθεστώς αυθαιρεσιών που επί δεκαετίες σκοπίμως υπήρχε και συντηρούνταν. Θα αποτελέσει τη στέρεη βάση για την οριστική διαμόρφωση των χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων, τα οποία έχουν ανάγκη τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες ως εργαλεία καθορισμού της ιδιοκτησίας, αλλά και βάση του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της παραγωγικής ανασυγκρότησης".

Αυτή η κυβέρνηση λύνει ζητήματα που εκκρεμούν ανεπίτρεπτα πολλές δεκαετίες, επισημαίνουν, προσθέτοντας πως "οι όποιες παρερμηνείες ως προς τον χαρακτηρισμό και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χορτολιβαδικών εκτάσεων και οι επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί, τόσο ως προς την κυριότητα όσο και ως προς τη δυνατότητα μετεγγραφής τους, συνιστούν μείζον πρόβλημα".

Διαβεβαιώνουν ότι οι διαμαρτυρίες και οι ανησυχίες των φορέων και των πολιτών έχουν γίνει κατανοητές από τα συναρμόδια υπουργεία, τα οποία εργάζονται προς άρση των προβλημάτων που έχουν προκύψει και αυτό είναι γνωστό και στους φορείς που έχουν καταθέσει την επιχειρηματολογία τους και τις ενστάσεις τους.

Και καταλήγουν: "Εμείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίγνωση των δυσκολιών, στηρίζουμε τις ιστορικού και στρατηγικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας και ταυτόχρονα στεκόμαστε μαζί με τους πολίτες και είμαστε στη διάθεσή τους όπου χρειαστεί για τη μεθοδική και δίκαιη υπέρβαση όλων των δυσκολιών που προκύπτουν στην εφαρμογή ενός τόσο μεγαλόπνοου και πολυσύνθετου σχεδίου όπως η συγκρότηση του Εθνικού Δασολογίου και του Εθνικού Κτηματολογίου".

Τη δήλωση συνυπογράφουν οι βουλευτές:

Ν. Συρμαλένιος, Αντ. Συρίγος, Ν. Μανιός (Κυκλάδων), Δ. Γάκης, Ηλ. Καματερός (Δωδεκανήσου), Δ. Σεβαστάκης (Σάμου), Αντ. Μιχαηλίδης (Χίου), Γ. Πάλλης (Λέσβου), Αντ. Μπαλωμενάκης, Β. Βαγιωνάκη (Χανίων), Γ. Μιχελογιαννάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Βαρδάκης (Ηρακλείου), Μ. Θραψανιώτης (Λασιθίου), Θ. Δρίτσας, Ελ. Σταματάκη, Κ. Δουζίνας, Γ. Γεννιά (Α' Πειραιά). Στ. Κοντονής (Ζακύνθου), Αφρ. Θεοπεφτάτου (Κεφαλληνίας). Φ. Βάκη, Κ. Παυλίδης (Κέρκυρας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL