Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
"Πόλεις μέσα στα δάση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πόλεις μέσα στα δάση"

"Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα το Μάτι, είναι πολλά 'Μάτια', η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι οικισμοί αναπτύχθηκαν παράνομα, αυθαίρετα, μέσα στα δάση". Λιτή, πλην όμως ουσιαστική αποτύπωση ενός πανελλαδικού προβλήματος από τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών Νίκο Χλύκα στο Πρακτορείο 104,9 FM.

"Η Αττική έχει πόλεις μέσα στα δάση, αυθαίρετες πόλεις κατά κανόνα, αλλά μέσα στα δάση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ειδικές συνθήκες, χρειάζονται ειδικά σχέδια αντιμετώπισης, διότι με τη βιομάζα, τη συσσωρευμένη καύσιμη ύλη και με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως ήταν αυτό τη Δευτέρα, έχουμε εκτίναξη των πυρκαγιών και, ανεξάρτητα από το αν η πυρκαγιά προέρχεται από άγνωστη αιτία, από αμέλεια ή από εμπρησμό, έχει το φαινόμενο της επέκτασης, που πρέπει να το έχεις προλάβει να το αντιμετωπίσεις. Πρόληψη σημαίνει έργα, καθαρισμοί, σχέδιο και ενημέρωση του κόσμου, εκπαίδευση" εξήγησε την ώρα που κανάλια και αντιπολίτευση κάνουν ότι δεν βλέπουν...

Γεγονός που ο Ν. Χλύκας επισήμανε τονίζοντας πως "υπό την ανοχή του κράτους" αυτοί οι οικισμοί "πήραν φως, νερό, τηλέφωνο" και ότι πλέον απαιτείται νέος σχεδιασμός και για την "αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τους ίδιους τους κατοίκους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL