Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο τελευταίο στάδιο η απόσυρση των καμένων του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου

Eurokinissi

Η συνολική ποσότητα των καμένων αποτιμάται σε 49.340,00 tn

Στην τελική ευθεία μπαίνει η οριστική απόσυρση των καμένων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου, μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, επί της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης εργολάβου για την απόσυρση και διαχείριση των καμένων υλικών της «Γενικής Ανακυκλώσεως - Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε» (ΚΔΑΥ Ασπροπύργου) καθώς και την αποκατάσταση του χώρου.

«Μετά από παρέλευση τριών σχεδόν ετών, (6 Ιουνίου 2015)», επισημαίνει ο αντιπεριφρερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, «αλλά και δυο διαγωνισμούς, ο πρώτος για την εξεύρεση της χημικής σύστασης των καιόμενων υλικών και ο δεύτερος για την ανάδειξη του εργολάβου για την αποκατάσταση και αφού υπήρξε επιπλέον καθυστέρηση, εξαιτίας νέου νομού που αφορούσε τα τεχνικά έργα, βρισκόμαστε σήμερα στο τελευταίο στάδιο για την απόσυρση των καμένων, έργο που προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού του 2018».

Σημειώνεται ότι η συνολική ποσότητα των καμένων αποτιμάται σε 49.340,00 tn εκ των οποίων : 2.100 tn (4,25%), κατατάσσονται στα επικίνδυνα απόβλητα, 5.200 tn (10,54%), κατατάσσονται δυνητικά στα επικίνδυνα απόβλητα ενώ οι υπόλοιποι 42.040 tn (85.21%), έχρηζαν άμεσης απόσυρσης και διαχείρισης.

Τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου και υπηρεσιακών παραγόντων πολιτικής προστασίας, για να εξεταστούν οι τρόποι διαχείρισης των καμένων και η αποκατάσταση του χώρου τον Αύγουστο του 2017, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την παράδοση της μελέτης, για την εξακρίβωση της χημικής σύστασης των καμένων (στις 08.06.2017).

Του πορίσματος της μελέτης ακολούθησε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εργολαβίας με την «πλέον περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση» καθώς και συμφωνίες με τον ΕΔΣΝΑ όσο και άλλους φορείς (κατάλληλους και ανάλογους με τον βαθμό επικινδυνότητας των υλικών) ώστε να αποσυρθούν άμεσα και να μην επαναληφθεί «ότι συνέβαινε στο παρελθόν, δηλαδή να δημιουργηθούν νέα ιστορικά απόβλητα στην Δυτική Αττική», είχε υπογραμμίσει ο κ. Βασιλείου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο