Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Στις 7 Σεπτεμβρίου / Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 7 Σεπτεμβρίου / Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Τους εννέα ΟΤΑ που δεν έχουν καταθέσει τα όρια των οικισμών και των λεγόμενων οικιστικών πυκνώσεων να το πράξουν, αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες στις 34 περιοχές της χώρας, στις οποίες από τις αρχές της χρονιάς αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας ανάρτησης και υποβολής αντιρρήσεων στις 7 Σεπτεμβρίου, καλεί ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος.

Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι "στους πρώτους μήνες του 2017, μόλις 36 στους 120 δήμους (30%) είχαν οριοθετήσει οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες. Για τον λόγο αυτόν αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να μεταστρέψουμε αυτή την κατάσταση υποστηρίζοντας τη λειτουργία και τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης, με πολλές συζητήσεις και στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν σήμερα το 92,5% των δήμων να έχουν στείλει όλες τις πληροφορίες στους δασικούς χάρτες, υποστηρίζοντας έτσι και την κύρωσή τους, αλλά και τα δικαιώματα των κατοίκων στις περιοχές τους".

Οι εννέα ΟΤΑ που δεν έχουν ανταποκριθεί είναι: Γορτυνίας, Ωραιοκάστρου, Δωδώνης, Κιμώλου, Μήλου, Μυκόνου, Νότιου Πηλίου, Πύλου - Νέστορος και Σιθωνίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ακόμη ότι το έργο των δασικών χαρτών "θα αποτελέσει τη βάση και ένα σημαντικό εργαλείο δασικής πολιτικής για τη χώρα μας. Μεσομακροπρόθεσμα θα διασφαλίσει και άλλα αντικείμενα της δασοπονίας, όπως η διαχείριση των δασών, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, η κάλυψη των ατομικών αναγκών παραδασόβιων πληθυσμών, η βόσκηση, η θήρα, αλλά και η αντιστροφή της υποβάθμισης των δασικών οικοσυστημάτων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL