Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Και η απάντηση της "Αυγής" στην "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και η απάντηση της "Αυγής" στην "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ"

Είναι πράγματι "ιδεολογική επιλογή" για μια εφημερίδα της Αριστεράς να δίνει φωνή σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ. Είναι αυτονόητη "ιδεολογική επιλογή" να δίνεται χώρος σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου, το οποίο φαίνεται πως βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο αρδευτικό φράγμα πλησίον της Μεγάλης Παναγίας και με βάση όσα καταγγέλλουν, κάτοικοι, δήμος, βουλευτές, αλλά και η επιστημονική κοινότητα.

Όσο για τους 2.500 εργαζόμενους, θα πρέπει η εταιρεία να διευκρινίσει γιατί γράφει στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ότι δεν προβλέπεται απασχόληση για πάνω από 1.300 εργαζόμενους κι αυτό όχι πριν τον ένατο χρόνο της «επένδυσης», όταν θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα υποέργα. Ακόμη όμως κι αν κάπως "δικαιολογηθούν" οι 2.500 εργαζόμενοι, δεν παύει να ισχύει ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή θα οδηγήσουν σε αφανισμό πολλών άλλων, όπως η αγροτική παραγωγή, η μελισσοκομία, η αλιεία, ο τουρισμός, που σημαίνει εξώθηση άλλων τόσων και παραπάνω ντόπιων στην ανεργία.

Κατά τα άλλα η εφημερίδα μας είναι γνωστό ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φιλοξενεί και αντίθετες απόψεις, απόδειξη και η δημοσίευση της επιστολής. Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά ζητήματα, στα οποία γίνεται αναφορά, αυτά πρέπει να τα απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες και ο δήμος. Εμείς ήδη έχουμε φιλοξενήσει σχετική τοποθέτηση από τον καθηγητή Υδραυλικής του ΑΠΘ Κώστα Κατσιφαράκη. Αρκετοί είναι επίσης οι επιστήμονες που κατά το παρελθόν, και μέσω της εφημερίδας μας, έχουν τοποθετηθεί με τεκμηριωμένες εκθέσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL