Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Τμηματική παράδοση του μετρό προς Πειραιά από το 2019
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμηματική παράδοση του μετρό προς Πειραιά από το 2019

Στον σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά έφτασε χθες ο μετροπόντικας παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να παραδοθούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά. Πρόκειται για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της σήραγγας επέκτασης της υφιστάμενης γραμμής από την Αγία Μαρίνα (δημαρχείο Αιγάλεω) μήκους 7,6 χλμ.

Ο σταθμός Μανιάτικα θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2020 και το σύνολο του έργου, μαζί με τους δύο άλλους σταθμούς Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο, στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης κατά την υποδοχή του μετροπόντικα στον σταθμό Μανιάτικα χθες το μεσημέρι. Όπως είπε, "το έργο έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Είναι ολοκληρωμένο το 67% της σήραγγας και το 50% του συνολικού έργου".

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα του έργου, δεδομένου ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του ήταν για φέτος. Εξήγησε ότι υπήρχαν "προβλήματα κακού σχεδιασμού και μελετών. Αυτό μας οδήγησε στο να μετακινήσουμε τον σταθμό Πειραιά, ο οποίος επί της ουσίας γίνεται κάτω από τη θάλασσα. Υπήρχαν νόμοι οι οποίοι δεν επέτρεπαν την καταβολή του ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς μήνες καθυστέρηση του έργου. Δεν υπήρχαν εγκρίσεις περιβαλλοντολογικών όρων και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Μυλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Παπαδόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Ν. Κασιμάτη, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι στις αρχές Απριλίου θα δημοπρατηθεί η γραμμή 4 του μετρό Γαλάτσι - Γουδή συμπληρώνοντας πως η υλοποίηση υποδομών στρατηγικού χαρακτήρα, όπως τα έργα μετρό, ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σηματοδοτούν τη συνολική προσπάθειά μας για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται η δημιουργία συγκοινωνιακού κέντρου, καθώς εκεί θα "συναντώνται" ηλεκτρικός, μετρό, προαστιακός, τραμ και θα συνδέονται με το λιμάνι. Όταν δε ολοκληρωθεί η γραμμή 3 του μετρό, θα ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της πόλης και με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL