Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αρχιτέκτονες Αττικής / Aκόμη και τώρα ένα βιώσιμο γήπεδο της ΑΕΚ είναι εφικτό για να μην επιβαρυνθεί η Νέα Φιλαδέλφεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχιτέκτονες Αττικής / Aκόμη και τώρα ένα βιώσιμο γήπεδο της ΑΕΚ είναι εφικτό για να μην επιβαρυνθεί η Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα βιώσιμο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εφικτό, εφόσον "αναπροσανατολιστεί" η υφιστάμενη μελέτη, θεωρεί το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ. Όπως επισημαίνει σε απόφασή του, η πρόβλεψη ανέγερσης ενός γηπέδου θα ανταποκρίνεται στα πολεοδομικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής, θα έπρεπε να αποτελεί προδιαγραφή της μελέτης του, πράγμα που δεν συμβαίνει με την υφιστάμενη. Και εξηγεί ότι:

"Μια τέτοια μελέτη θα έπρεπε να αναζητήσει κατάλληλη αρχιτεκτονική διάταξη ως προς τα ζητήματα της εκτόνωσης του γηπέδου, για λόγους ασφαλείας των πολιτών είτε για λόγους κυκλοφορίας και στάθμευσης, αλλά και για να εναρμονιστεί το γήπεδο με τα γεωμετρικά δεδομένα (ύψη κ.λπ.) και τον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Πρωτίστως, όμως, να προσδιοριστεί η μέγιστη χωρητικότητα του γηπέδου που επιτρέπουν τα σημερινά δεδομένα. Για τα τελευταία, είναι πολύ εύκολο να ανατεθεί σε οποιονδήποτε υψηλού κύρους δημόσιο φορέα, ο προσδιορισμός της σημερινής αντοχής της περιοχής σε αριθμό θεατών του γηπέδου, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και η λειτουργία του σύμφωνα με αυτές".

Η μόνη επιφύλαξη προς τούτο μπορεί να είναι ο χρόνος της εκπόνησης των δύο μελετών (πολεοδομικής και κτηριολογικής) παρατηρεί το τμήμα Αττικής και αναρωτιέται: "Αποτελεί όμως αυτό επαρκή στήριξη για μια επιλογή που κινδυνεύει να επιβαρύνει ανεξίτηλα για πολλές δεκαετίες την πόλη;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL