Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Greenpeace προς Βενιζέλο / Καταψηφίστε την πρόταση της Κομισιόν για μεταλλαγμένο καλαμπόκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greenpeace προς Βενιζέλο / Καταψηφίστε την πρόταση της Κομισιόν για μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Να καταψηφίσει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 και να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απόσυρση της πρότασης καλούν τον υπουργό Εξωτερικών η Greenpeace και οι χιλιάδες καταναλωτές που πρωτοστατούν στην απόρριψη των μεταλλαγμένων και την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας.

Όπως επισημαίνει η Οργάνωση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 11ης Φεβρουαρίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα ψηφίσουν την πρόταση για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 της εταιρείας Pioneer - DuPont. Ζητάει από τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρήσει τη σταθερά αρνητική στάση της Ελλάδας και όχι απλώς να καταψηφίσει, αλλά και να ηγηθεί -με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος- ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την απόσυρση της πρότασης έγκρισης του μεταλλαγμένου καλαμποκιού.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει η Greenpeace, καλείται να ανταποκριθεί στην επιθυμία των Ελλήνων πολιτών που δεν θέλουν να καταναλώνουν μεταλλαγμένα και έχουν πρωτοστατήσει στις διεθνείς προσπάθειες για την απόρριψή τους. Επιπλέον καλείται να ζητήσει απόσυρση της πρότασης για καλλιέργεια του καλαμποκιού 1507 βάση επιστημονικών και νομικών δεδομένων όταν η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), ήδη από το 2011, εντόπισε επιπτώσεις της τοξίνης του συγκεκριμένου μεταλλαγμένου καλαμποκιού σε ωφέλιμα έντομα. Παράλληλα, δεν έχουν εκτιμηθεί επαρκώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτενούς καλλιέργειάς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL