Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Χωρίς διοίκηση το Πάρκο Τρίτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς διοίκηση το Πάρκο Τρίτση

"Ακυβέρνητο" είναι πλέον το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού από την περασμένη Παρασκευή έληξε η τριετής θητεία του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης. Το απερχόμενο Δ.Σ. αναγκάστηκε, "προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, να παραδώσει τα 'κλειδιά' στο πρωτόκολλο του υπουργείου και όχι σε πολιτικό ή διοικητικό υπεύθυνο" και καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, "ως εκ του νόμου υπεύθυνο, να αναλάβει αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, την ευθύνη που έπρεπε να είχε αναλάβει πολύ καιρό πριν".

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο ΥΠΕΝ έχει ξεχάσει, τρεις μήνες μετά τις εκλογές, να διορίσει τη νέα διοίκηση του φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Στηλιτεύουν την περιφρόνηση που επέδειξε ο υπουργός, αφού "ο πρόεδρος και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, απεγνωσμένα, όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ζητούσαν από τον υπουργό αφενός μια συνάντηση για την ενημέρωσή του και αφετέρου να προχωρήσει εγκαίρως στην απαραίτητη διαδικασία ώστε το τεράστιο πάρκο να μη μείνει ακέφαλο".

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Χατζηδάκης στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ανακοινώσει τη μεταφορά της εποπτείας του Πάρκου "Αντ. Τρίτσης" στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο - σκούπα "Επενδύω στην Ελλάδα", το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Το απερχόμενο Δ.Σ. ανατρέχει στο παρελθόν, θυμίζοντας ότι "ακυβέρνητο" πάρκο σημαίνει λεηλασία του χώρου, βανδαλισμό των κτηρίων και κλοπή εξοπλισμού, ό,τι παρέλαβε δηλαδή πριν από τρία χρόνια. Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει, "το πάρκο ελέγχθηκε και καθαρίστηκε, το πράσινο αναβίωσε, τα κτήρια επισκευάστηκαν, οι βανδαλισμοί και τα παραβατικά φαινόμενα τέθηκαν σε έλεγχο, η πυρασφάλεια λειτούργησε με επιτυχία, τα εγκαταλειμμένα καταστήματα λειτούργησαν, οι αριθμοί των επισκεπτών και των εκδηλώσεων ανέβηκαν κατακόρυφα. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστεί μια προβληματική χρόνια κατάσταση με το νερό των λιμνών, κατάσταση που ξεκινάει από μεγάλα λάθη του αρχικού σχεδιασμού. Για πρώτη φορά έπειτα από τριάντα χρόνια ορίστηκαν οι χρήσεις ξεκάθαρα και χωρίς εξαιρέσεις μέσω του ειδικού χωρικού σχεδίου που ολοκλήρωσε ο φορέας, ενώ επίσης για πρώτη φορά το ταμείο έχει αποθεματικό και όχι χρέη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν".

Αυτή τη στιγμή, μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ., κανείς δεν έχει την ευθύνη του πάρκου καταλήγει, προειδοποιώντας πως "οποιοδήποτε περιστατικό, καταστροφή ή ό,τι άλλο θα είναι ανεξέλεγκτο".

Πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Πολύζος. Αυτό απαρτιζόταν από εννέα μέλη τακτικά και αναπληρωματικά που υποδεικνύονταν από την Περιφέρεια Αττικής (δύο περιλαμβανομένου του προέδρου) και έναν από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, ΥΠΕΝ, Δήμο Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ΕΜΠ, ΜΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL