Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
#Fridays for Future Greece: Στους δρόμους ξανά κατά της κλιματικής αλλαγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

#Fridays for Future Greece: Στους δρόμους ξανά κατά της κλιματικής αλλαγής

Στους δρόμους ξανά μαθητές και οργανώσεις, συμμετέχουν στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για το κλίμα και δίνουν δυναμικά το παρόν. Όπως λένε, οι #Fridays for Future "οι κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα της κλιματικής κρίσης με τη σοβαρότητα που χρειάζεται. Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας!”

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι 35 οργανώσεις της “Συμμαχίας για το Κλίμα”, καλούν σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Δύο κινητοποιήσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του πλανήτη είναι προγραμματισμένες για σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης καλεί σε συγκέντρωση στις 12.00 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Το απόγευμα, στις 18.30, σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο καλούν οικολογικές οργανώσεις.

Μαθητικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται μεταξύ άλλων στα Χανιά, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα, και την Αλεξανδρούπολη.

«Εμείς, οι 31 οργανώσεις της «Συμμαχίας για το κλίμα», ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών σε γενική απεργία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16.00μμ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συμμετέχουμε μαζικά για να ενώσουμε τις φωνές μας με το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών, πολιτών, σωματείων και λοιπών ομάδων που απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την πλανητική θερμοκρασία στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5°C», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η «Συμμαχία για το Κλίμα» έχει ως κεντρικό σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, και απαρτίζεται από τις οργανώσεις: Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, Αειφόρουμ, Άνεμος Ανανέωσης, Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Κέντρο Ζωής, Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Οργάνωση Γη, Πλέγμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Μπαγκλαντές, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Πακιστάν, Πρωτοβουλία Πολιτών Σώστε την Ήπειρο, Actionaid, AIESEC Greece, Core Flower, Greenpeace, HIGGS, IFOAM AgriBioMediterraneo, MEDASSET, NO OIL Θεσπρωτίας, SOS Epirus – Δίκτυο πολιτών ενάντια στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, UN SDSN Greece, World Human Forum και WWF Ελλάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL