Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Συγκέντρωση κατά της κλιματικής αλλαγής - Παρασκευή, στις 4 μ.μ., στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση κατά της κλιματικής αλλαγής - Παρασκευή, στις 4 μ.μ., στο Σύνταγμα

Σ' αυτό μας προτρέπει η "Συμμαχία για το Κλίμα" των 35 οργανώσεων με σύνθημα "Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη". Καλεί δε όλους τους πολίτες, τις πρωτοβουλίες και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της Παρασκευής και να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των μαθητών, που ζητούν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν άμεση δράση για να παραμείνει η θερμοκρασία του πλανήτη στα πιο βιώσιμα επίπεδα των +1,5 βαθμών Κελσίου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι 35 οργανώσεις της “Συμμαχίας για το Κλίμα” επικροτούν την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική δράση για απόσυρση των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2028 και την πρόταση της Ελλάδας για την πολιτιστική κληρονομιά που κατατέθηκε στον ΟΗΕ.

Όπως επισημαίνουν, "καλούμε τον πρωθυπουργό να μείνει συνεπής στα λόγια του και να προχωρήσει ταυτόχρονα σε μια γενναία αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ, σε ριζική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εν γένει στην κατεύθυνση της οριστικής απανθρακοποίησης της χώρας με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το σχέδιο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και η εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων δεν συμβαδίζουν με την παραχώρηση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων θαλάσσιας έκτασης σε Ιόνιο και Κρήτη σε πετρελαϊκούς κολοσσούς και την πρόθεση επιδότησης εξορύξεων με χρήματα του ελληνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην ακύρωση συμβάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων σε όλη τη χώρα με στόχο την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της για εμάς και το φυσικό περιβάλλον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL