Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Τον Αχελώο θέλει να του δώσουν ο Κώστας Αγοραστός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Αχελώο θέλει να του δώσουν ο Κώστας Αγοραστός

Ο Περιφεριάρχης , σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας στη Λάρισα, τόνισε ότι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία είναι έργο αντίστασης στην ερημοποίηση του θεσσαλικού κάμπου, ένα έργο επιβίωσης για το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη ολοκλήρωσης του.

"Το νερό δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Και η Θεσσαλία έχει ανάγκη το νερό του Αχελώου προκειμένου να διαφυλάξει και να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή της αλλά και τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας" ανέφερε.

"Η γη όλο και ξηραίνεται. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με καμία ιδεολογική, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική επανάσταση. Αντιμετωπίζεται μόνο με μια βιολογική αφύπνιση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε: "Πρέπει να καταλάβουν όλοι, πολιτική ηγεσία, δικαστική εξουσία, φορείς ότι είναι επιτακτική ανάγκη, με γρήγορες διαδικασίες να προχωρήσουν τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Δώστε μας τον Αχελώο. Μέχρι σήμερα υπήρξε ατολμία"

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL