Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή" / Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη: Κάλεσμα για διαδήλωση στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή" / Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη: Κάλεσμα για διαδήλωση στο Σύνταγμα

Σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Κρίσης, οπότε εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους για τη σωτηρία του πλανήτη, καλεί η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Η διαδήλωση έχει οριστεί για τις 6 μ.μ., ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στο κάλεσμά της υπογραμμίζει:

"Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών και πρώτα απ' όλα των νέων και των μαθητών/τριών που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια ημέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του ενόψει και της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου και δηλώνει αποφασιστικά 'αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα'".

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως περιγράφεται, είναι "η μαχητική ενωτική δράση και η μαζική συμμετοχή σ' αυτήν, όχι μόνο των περιβαλλοντικών κινήσεων, αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μαθητών/τριών, φοιτητών/τριών, τοπικών συλλόγων, δημοτικών - περιφερειακών σχημάτων, ακτιβιστών/τριών και ενεργών πολιτών".

Παραθέτει δε τις βασικές αιτίες υπερθέρμανσης του πλανήτη (χρήση ορυκτών καυσίμων, αστικοποίηση, αποψίλωση δασών, διαχείριση απορριμμάτων, ανεξέλεγκτη ρύπανση θαλασσών,αλλαγή διατροφικών συνθηκών) υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "πολύ πρόσφατα ζήσαμε τις πυρκαγιές τεραστίων διαστάσεων στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία, το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, τη ρύπανση από τη διαρροή αργού πετρελαίου στα ανοιχτά της Χιλής.

Όλα αυτά καταστρέφουν τις βάσεις επιβίωσης εκατομμυρίων πληθυσμών και τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη, ο οποίος θα καταστεί αβίωτος αν δεν αναληφθούν επειγόντως δραστικές περιβαλλοντικές πολιτικές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL