Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τον παραλογισμό της ακυρωμένης εκτροπής του Αχελώου επαναφέρει ο πρωθυπουργός

Τον παραλογισμό της εκτροπής του Αχελώου ανέσυρε ο πρωθυπουργός με τους γνωστούς αναχρονιστικούς ισχυρισμούς, αποσιωπώντας ότι το έργο έχει ακυρωθεί πάρα πολλές φορές διαχρονικά από το ΣτΕ και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μίλησε για «περιορισμένης έκτασης, μερική εκτροπή του Αχελώου, η οποία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση το υδατικό δυναμικό της δυτικής Ελλάδας, αλλά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση για τη Θεσσαλία και θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από πρακτικές οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον».

Σκοπίμως, όμως, ή από άγνοια απέκρυψε ότι από τις 21.12.2017 έχει εγκριθεί το αναθεωρημένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας με τη διαγραφή της μερικής εκτροπής των νερών του Αχελώου προς τον θεσσαλικό κάμπο. Για την κάλυψη του ελλείμματος του υδατικού ισοζυγίου περιφέρειας σε νερό έχει προβλεφθεί άλλο σχέδιο, με έμφαση στην αλλαγή του σπάταλου μοντέλου άρδευσης και στις υποδομές τοπικού χαρακτήρα.

Την ακύρωση της εκτροπής και τα στοιχεία του νέου σχεδιασμού είχε ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα και το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας το φθινόπωρο του 2017.

Σε εναρμόνιση με το Διαχειριστικό Σχέδιο των Υδάτων, και το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ 269 ΑΑΠ/15.11.2018) υιοθετεί το εναλλακτικό σχέδιο...

Λ. ΣΤ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο