Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ σε δημοσιεύματα: / Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ σε δημοσιεύματα: Δεν υπάρχει θέμα κακής συντήρησης δικτύων, συνήθεις οι διακοπές λόγω καύσωνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ σε δημοσιεύματα: / Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ σε δημοσιεύματα: Δεν υπάρχει θέμα κακής συντήρησης δικτύων, συνήθεις οι διακοπές λόγω καύσωνα

Νέα επεισόδια στην ακατάσχετη κινδυνολογία σε βάρος της ΔΕΗ προστίθενται αυτές τις ημέρες, καθώς οι γνωστοί κύκλοι επιχειρούν να παρουσιάσουν τις κατά τόπους διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω βλαβών που προέκυψαν, εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, ως απειλή εκτεταμένου blackout.

Πηγές του αρμόδιου διαχειριστή των δικτύων διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) με αφορμή κατά βάση μικρής διάρκειας διακοπές ηλεκτροδότησης κυρίως το σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές της δυτικής και της ανατολικής Αττικής σημειώνουν ότι πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο, που καταγράφεται διαχρονικά την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως εξηγούν, σε συνθήκες καύσων, υπάρχουν αστοχίες υλικών από υπερθέρμανση κ.λπ., με αποτέλεσμα να προκύπτουν ορισμένες βλάβες που επηρεάζουν προσωρινά την ηλεκτροδότηση των οικείων περιοχών.

Πάντως, αναφέρουν, δεν υπάρχει θέμα κακής συντήρησης των δικτύων -όπως διακινείται-, που άλλωστε αποτελεί και κατεξοχήν αντικείμενο του διαχειριστή, ο οποίος σχεδιάζει και επιβλέπει όλα τα σχετικά έργα στις βασικές υποδομές του.

Είναι γεγονός, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών κατά τη θερινή περίοδο έναντι της χειμερινής, καθώς με βάση σχετική Οδηγία για λόγους ασφαλείας δεν γίνονται πολλοί αυτόματοι χειρισμοί, αλλά μεταβαίνουν συνεργεία επιτόπου, κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο, ενώ σημειώνουν ότι αν δεν υπήρχαν και οι ελλείψεις σε προσωπικό, θα μειώνονταν οι καθυστερήσεις. Στόχος του μέτρου ασφαλείας πάντως είναι να υπάρχει φυσικός έλεγχος στο σημείο της βλάβης ώστε να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Εξάλλου, ως προς το ζήτημα που δημιουργήθηκε από ορισμένες πλευρές της τοπικής κοινωνίας του Αποκορώνου για τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που τοποθετήθηκαν στον υποσταθμό των Βρυσών, στην Κρήτη, η ΔΕΗ διευκρίνισε ότι αυτό έγινε σε συμμόρφωση προς σχετική απόφαση της ΡΑΕ και των υποδείξεων του αρμόδιου διαχειριστή.

Η ΔΕΗ είχε προτείνει στη ΡΑΕ για τη λύση του ζητήματος επάρκειας της Κρήτης μέχρι την κατασκευή των καλωδιακών συνδέσεων, φέτος και του χρόνου να τοποθετήσει αεριοστρόβιλους, για τους οποίους μάλιστα δήλωσε ετοιμότητα να προμηθευτεί ή να ενοικιάσει - πρόταση που η αρχή απέρριψε και αποφάσισε τη λύση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Κατά τη ΔΕΗ, η τοποθέτηση των εν λόγω ζευγών στον συγκεκριμένο σταθμό όπως και στον Αθερινόλακκο έγινε κατόπιν υποδείξεων του αρμόδιου διαχειριστή λόγω των τεχνικών δυνατοτήτων (ύπαρξη διαθέσιμων πυλών), του χώρου και της ελαχιστοποίησης των οχλήσεων προς περιοίκους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL