Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας: / Εργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας: / Εργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα

«Όταν μια οικονομία εισέρχεται σε ύφεση, η πτώση του ΑΕΠ συνεπάγεται την υποχρησιμοποίηση των ήδη επενδυμένων παραγωγικών κεφαλαίων και του ανθρώπινου δυναμικού. Η μετάβαση από τον κόσμο της εργασίας στον κόσμο της ανεργίας δεν προκαλεί μόνο απώλεια εισοδήματος, αλλά και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στον άνεργο, ιδίως στον μακροχρόνια άνεργο.

Από τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας που γεννάει το πρόβλημα της ανεργίας και εφόσον αδυνατεί να δώσει λύση σε αυτό, το κράτος, πέραν της στήριξης στους ανέργους με επιδόματα και παροχές, οφείλει να αναλάβει ρόλο για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της μακροχρόνιας ανεργίας. Η Κοινωφελής εργασία βγάζει από το περιθώριο τον μακροχρόνια άνεργο, τον άνεργο που θέλει να εργαστεί αλλά δεν μπορεί. Βέβαια, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί η μακροχρόνια ανεργία στον ίδιο τον άνεργο, η υπερσυγκέντρωση μακροχρόνια ανέργων οδηγεί παράλληλα σε μαρασμό την τοπική οικονομία και στην επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών.

Με τη νέα γενιά Κοινωφελούς Εργασίας που σχεδιάσαμε, οι ωφελούμενοι του προγράμματος εργάζονται για οκτώ μήνες, σε έργα και υπηρεσίες που για πρώτη φορά προσδιορίστηκαν εξαρχής από τους δήμους. Έτσι, διασφαλίσαμε ότι η εργασία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα και δεν θα γίνονται προσλήψεις, απλώς και μόνο για την κάλυψη πάγιων αναγκών των δήμων, όπως γινόταν στο παρελθόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL