Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.9°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C19.4°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 100%
Σε κινητοποιήσεις οι ξεναγοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κινητοποιήσεις οι ξεναγοί

"Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του καίρια πληττόμενου κλάδου των ξεναγών λόγω της πανδημίας της Covid-19, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς οικονομική στήριξη και πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης" σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, που οργανώνει, μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της, κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ως ύστατο μέσο, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

"Η κυβέρνηση, ενώ διαθέτει αρκετά δισ. ευρώ για τη στήριξη των πληττόμενων της ελληνικής οικονομίας, δεν ενισχύει τους ξεναγούς. Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου για ένα μέρος των ξεναγών, και τη δίμηνη παράταση ανεργίας για κάποιους άλλους, αν και έχουμε την πλήρη υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, έχουμε αφεθεί στο έλεος της μοίρας μας, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019.

Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας προς τα υπουργεία μέχρι σήμερα, για την ένταξή μας στο δεύτερο και τρίτο κύμα μέτρων, ενώ παραμένουμε χωρίς εργασία και χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή της κατάστασης ώς την αρχή της επόμενης τουριστικής περιόδου, 2021", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL