Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κ.Νοτοπούλου: Απογοητευτική η παρουσίαση για την επανεκκίνηση του Τουρισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Νοτοπούλου: Απογοητευτική η παρουσίαση για την επανεκκίνηση του Τουρισμού

«Η χθεσινή παρουσίαση για την επανεκκίνηση του τουρισμού ήταν απογοητευτική και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού ειδικά στις παρούσες συνθήκες», σημειώνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «η χθεσινή "γιορτή" που έστησε η ελληνική κυβέρνηση για την απευθείας ανάθεση στην "Marketing Greece" από την οποία απουσίαζε ο ΕΟΤ(ακόμα και η πρόεδρος!) αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις προηγούμενες πολιτικές της απαξιώνει πλήρως και καταργεί στην πράξη τον ΕΟΤ εκχωρώντας την βασική του αρμοδιότητα, το δημόσιο έργο της εθνικής τουριστικής προβολής που εδώ και 70 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και επαγγελματισμό, σε ιδιωτικά συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο την προώθηση και την προβολή της χώρας».

«Δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία της χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προβολή της χώρας. Δεν αντιλαμβάνεται ποσό "ευαίσθητος" είναι ο κλάδος του τουρισμού. Βλέπει απλά ακόμη μια πηγή για να θησαυρίσουν οι εκλεκτοί της», υπογραμμίζει η Κ. Νοτοπούλου προσθέτοντας ότι «Όμως ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι μια οικογενειακή και φιλική υπόθεση. Ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο και εθνική μας δύναμη».

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «περιμέναμε μια καμπάνια που να βασίζεται σε μια νέα εθνική στρατηγική διαμορφωμένη με βάση τις νέες συνθήκες στην μετα-Covid19 εποχή, όμως η απουσία της εμπειρίας του ΕΟΤ στον σχεδιασμό της καμπάνιας είναι εμφανής».

«Παρακολουθήσαμε άναυδοι ένα βίντεο με διφορούμενο μήνυμα από όπου απουσιάζει ο πολιτισμός μας και όχι μια ολοκληρωμένη καμπάνια, δημιούργημα μιας ιδιωτικής εταιρείας που παίρνει στις πλάτες της- αν όχι στον λαιμό της- το "βαρύ" χαρτί της χώρας μας για ανάκαμψη. Τον τουρισμό».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδωσε λύση για τον τουριστικό κλάδο που καταρρέει, δεν κατάφερε να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας παρά τις προσπάθειες και το κλίμα που καλλιέργησαν τις προηγούμενες ημέρες. Την ίδια ώρα που ο Αλ.Τσίπρας παρουσίαζε στους φορείς του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης των Δωδεκανήσων ολοκληρωμένη πρόταση επανεκκίνησης του τουρισμού και στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων («Μενουμε_ορθιοι_2»), ο Κ.Μητσοτάκης υποτιμά τον ελληνικό τουρισμό και το τίμημα θα το πληρώσει ολόκληρη η εθνική οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία» καταλήγει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ..

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL