Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Λόγω ειδικών αδειών και μειωμένης επιβατικής κίνησης - Δεν εξετάζεται ολική παύση λειτουργίας σύμφωνα με διαρροή του υπ. Μεταφορών * Ενημέρωση για το ημερήσιο πρόγραμμα στο 11185 και στην εφαρμογή τηλεματικής / Λιγότερα δρομολόγια για τα μέσα μεταφοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόγω ειδικών αδειών και μειωμένης επιβατικής κίνησης - Δεν εξετάζεται ολική παύση λειτουργίας σύμφωνα με διαρροή του υπ. Μεταφορών * Ενημέρωση για το ημερήσιο πρόγραμμα στο 11185 και στην εφαρμογή τηλεματικής / Λιγότερα δρομολόγια για τα μέσα μεταφοράς

Στη μείωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρά ο ΟΑΣΑ λόγω της μείωσης στο μισό της επιβατικής κίνησης.

Το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, υλοποιείται εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί, ενώ είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα λαμβανομένης υπόψη της μείωσης κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, η τροποποίηση των δρομολογίων γίνεται με τρόπο ώστε να παραμένει ο ίδιος αριθμός οχημάτων στις ώρες αιχμής, εκεί όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί συνωστισμός, ενώ μείωση δρομολογίων γίνεται τις υπόλοιπες ώρες. Για παράδειγμα πρόκειται να ανασταλούν τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια (από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί) στο μετρό Παρασκευή και Σάββατο.

Πληροφορίες για το επιβατικό κοινό

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Να θυμίσουμε πως, σύμφωνα με τις συνεχείς ενημερώσεις του ΟΑΣΑ, συνεχίζονται η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ και η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζόμενους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών.

Παράλληλα ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών -πιστωτικών ή χρεωστικών- στα εκδοτήρια.

Τέλος, πρόταση για δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω της πανδημίας κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Αλλαγές στα τρένα για Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Σε προσωρινή αναστολή δρομολογίων προχωρά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώνοντας μέχρι νεωτέρας:

* Τις πρώτες πρωινές αμαξοστοιχίες (50/51) Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

* Τις αμαξοστοιχίες 1577 & 2571 (αναχώρηση από Βόλο 13.40 & 17.40 αντίστοιχα) και τις αμαξοστοιχίες 1578 και 2572 (αναχώρηση από Λάρισα 14.45 και 18.45 αντίστοιχα).

* Τις λεωφορειακές γραμμές Λάρισας - Βόλου – Λάρισας.

* Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Κατάκολο - Ολυμπία - Κατάκολο.

Τμηματικά η είσοδος και στα ΕΛ.ΤΑ.

Στο μεταξύ σε επιπλέον έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών τους προχώρησαν τα ΕΛ.ΤΑ. Συγκεκριμένα από χθες 16 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας:

* Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10 τ.μ.) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή τα τρία άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά τη σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

* Οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛ.ΤΑ. θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοιχτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Αναστέλλονται οι πτήσεις για Ισπανία

Μετά την απαγόρευση πτήσεων προς και από την Ιταλία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως αναστέλλονται και όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας μέχρι τις 29 Μαρτίου. Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλλει η Ελλάδα προς και από την Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary).

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, μετά την Ιταλία, μετρά τα περισσότερα θύματα από την επιδημία.

Τέλος, μεταξύ των μέτρων για τον κορωνοϊό αποφασίστηκε και η αναστολή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας μέχρι το τέλος Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL