Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Μετά την κατακραυγή / Κυβερνητική υποχώρηση για το ξέπλυμα χρήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την κατακραυγή / Κυβερνητική υποχώρηση για το ξέπλυμα χρήματος

Μετά τη κατακραυγή, η οποία είχε πάρει και διεθνείς διαστάσεις, όπως λόγου χάριν με το δημοσίευμα των "Financial Times" για υποχώρηση ως προς τα αναγκαία βήματα καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με την παράγραφο 2 του άρθρου 9 του νομοσχεδίου με τίτλο «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν.

Με χθεσινή τροπολογία αυξάνει τη διορία που θα έχει ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων υπόπτων από τους τρεις μήνες στους έξι.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα μπορεί να προβεί στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων υπόπτων για έξι μήνες, αντί τριών που είχε νομοθετήσει πρόσφατα η κυβέρνηση.

«Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται η χρονική ισχύς της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 15 του Ν. 4637/2019 από τρίμηνη σε εξάμηνη, δεδομένων των πρακτικών δυσχερειών που επισημάνθηκαν ως προς τη διαβίβαση των σχετικών διατάξεων του προέδρου της Αρχής στα αρμόδια δικαστικά όργανα και προς αποτροπή ενδεχόμενου κινδύνου αυτοδίκαιης παύσης ισχύος διατάξεων δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL